Formula 1: Μετονομάζεται σε “Alpine F1 Team” η Renault

Δείτε ποια είναι τα επικρατέστερα χρώματα του νέου μονοθεσίου

  • -
  • -

Η Renault ανοίγει νέο κεφάλαιο στη Formula 1, μιας και αλλάζει την υπάρχουσα ονομασία της, μετονομαζόμενη σε “Alpine F1 Team”. Η υιοθέτηση του νέου brand name θα ισχύει από το έτος 2021.
Η μετονομασία σε Alpine έχει ως στόχο να ενισχυθούν το κύρος και οι πωλήσεις της σπορ μάρκας (σ.σ. έχει γνωρίσει επιτυχίες σε ράλι και αγώνες αντοχής). Ακόμη, το μονοθέσιο θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον κινητήρα Renault E-Tech, με φόντο την προώθηση της υβριδικής τεχνολογίας του ομίλου.

Κρίνοντας από την φράση “βάλε τα χρώματα της γαλλικής αρτιότητας στην καρδιά της Formula 1”, την οποία συναντάμε στο ανακοινωθέν της γαλλικής μάρκας, αναπόφευκτα υποθέτουμε πως θα λάβει χώρα και αντικατάσταση των χρωμάτων, με επικρατέστερα αυτά της τρικολόρ σημαίας (κόκκινο, μπλε και άσπρο).

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες η είσοδος της “Alpine F1 Team” στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αναμένεται να προσελκύσει κορυφαίους χορηγούς, όπως είναι οι εταιρείες κολοσσοί, Ifiniti, Mapfre, Dupont, RCi, Microsoft, Yahoo, HP, Siemens, Boeing και φυσικά οι OZ και Pirelli.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ FORMULA 1

«Η Alpine είναι μια πανέμορφη φίρμα, ισχυρή και ζωντανή, που προκαλεί το χαμόγελο στο πρόσωπο των ακολούθων της. Παρουσιάζοντας την Alpine, σύμβολο της γαλλικής αριστείας, στους πιο διάσημους κλάδους της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, συνεχίζουμε την περιπετειώδη δραστηριότητα ως κατασκευαστές σε ένα ανανεωμένο σπορ. Η Alpine θα φέρει επιτέλους τις αξίες της στο paddock της Formula 1: Κομψότητα, εφευρετικότητα και τόλμη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Renault, Luca de Meo.

Υπενθυμίζεται πως, από το 2021 και για τα επόμενα τρία χρόνια, στο μονοθέσιο της Renault (σ.σ. πλέον Alpine) θα βρίσκεται ο Fernando Alonso.


 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...