Η McLaren F1 Team ψάχνει αγοραστή για να πουλήσει ένα μέρος της

Δυσκολίες προέκυψαν για την βρετανική ομάδα λόγω της πανδημίας

  • -
  • -

Στις αρχές Ιουλίου επιβεβαιώθηκε πως η McLaren F1 Team εξασφάλισε το μέλλον της προσωρινά μετά από δάνειο ύψους 182 εκατομμυρίων δολαρίων (Πάνω από 160 εκατομμύρια ευρώ), το οποίο πήρε από την εθνική τράπεζα του Μπαχρέιν.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης οι μέτοχοι της εταιρίας τώρα έχουν ως επόμενο στόχο την εξασφάλιση τουλάχιστον των επόμενων 5 ετών. Έτσι έδωσαν το πράσινο φως για την αναζήτηση αγοραστή, για ένα μέρος της ομάδας. Αυτό αφορά κυρίως το αγωνιστικό τμήμα και την ομάδα της Formula 1, αλλά υπάρχουν και φήμες για πώληση μέρους του τμήματος της αυτοκινητοβιομηχανίας και των Εφαρμοσμένων Τεχνολογιών (Ασχολείται με την μεταφορά νέων τεχνολογιών από την αγωνιστική ομάδα στα αυτοκίνητα παραγωγής), αν και σύμφωνα με τις πηγές κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο.

Σίγουρα η επιστροφή της McLaren F1 Team στις μπροστινές θέσεις του grid είναι δύσκολο έργο και αρκετά κοστοβόρο, αλλά οι πιθανότητες είναι με το μέρος της. Με την σεζόν του 2019 να δείχνει την συνεχή ανοδική πορεία της ομάδας, όπως και η πολύ καλή επίδοση στον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν στην Αυστρία με τους Lando Norris και Carlos Sainz να έρχονται στις θέσεις 3 και 5 αντίστοιχα, οι άνθρωποι της βρετανικής εταιρίας μπορούν να είναι αισιόδοξοι.

Και φυσικά μην ξεχνάμε πως έρχονται νέοι κανονισμοί με όριο στο budget των ομάδων το οποίο μειώνεται σταδιακά ανά σεζόν, φέρνοντας τις μικρότερες ομάδες πιο κοντά στον αγώνα για τις πρώτες θέσεις. Κάτι που φέρνει τον στόχο της McLaren F1 Team ακόμα πιο κοντά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...