Τα ασημένια βέλη της Mercedes-AMG Petronas βάφτηκαν μαύρα

Ο λόγος που άλλαξε η εμφάνιση στα μονοθέσια της γερμανικής εταιρείας στη Formula 1

  • -
  • -

Σε μία συμβολική κίνηση που τονίζει τη στάση της απέναντι στο ρατσισμό και τις διακρίσεις κάθε μορφής, προχώρησε η Mercedes-AMG Petronas. Σε όλα τα Grand Prix της Formula 1 κατά τη φετινή σεζόν, αρχής γενομένης από αυτό στην Αυστρία (3-5 Ιουλίου) τα μονοθέσια των Lewis Hamilton και Valtteri Bottas θα είναι βαμμένα σε μαύρο χρώμα. Παράλληλα, το μήνυμα «End Racism» εμφανίζεται στο halo των μονοθεσίων και το #WeRaceAsOne στους καθρέπτες της W11.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, το κίνημα Black Lives Matter κατέδειξε πόσο χρειαζόμαστε νέα μέτρα και ενέργειες στην μάχη κατά του ρατσισμού και κάθε είδους διακρίσεων. Ως ομάδα, τις τελευταίες ομάδες ακούσαμε τις απόψεις των μελών μας, είδαμε πού βρισκόμαστε σήμερα και πώς θέλουμε να είμαστε ως ομάδα στο μέλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Mercedes-AMG Petronas.

Η ομάδα αναγνώρισε ότι μόλις το 3% των μελών της ανήκουν σε μειονότητες και το 12% είναι γυναίκες. «Αυτό δείχνει ότι πρέπει να βρούμε νέους τρόπους προκειμένου να προσελκύσουμε ταλέντα από διάφορες κοινωνικές ομάδες, τα οποία δεν προσεγγίζουμε την παρούσα στιγμή».

Ο Lewis Hamilton που πρωτοστάτησε στην αντίδραση της οικογένειας της F1 στα ρατσιστικά φαινόμενα δήλωσε: «Προσωπικά τόσο εγώ όσο και η οικογένεια και οι φίλοι μου έχουμε βιώσει ρατσιστικές συμπεριφορές στο παρελθόν. Όταν μίλησα στον Toto Wolff σχετικά με τα όσα μπορούμε να πετύχουμε ως ομάδα, είπα πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ενωμένοι σε όλο αυτό. Θέλω να του πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” καθώς και σε όλο το διοικητικό συμβούλιο της Mercedes για το ότι άκουσαν και κατανόησαν τις εμπειρίες και το πάθος μου».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...