Formula 1: Sainz στη Ferrari και Ricciardo στη McLaren!

Το μεταγραφικό ντόμινο της αποχώρησης του Vettel από τη Ferrari συνεχίστηκε σήμερα με νέες σημαντικές ειδήσεις

  • -
  • -

Η αποχώρηση του Sebastian Vettel προκάλεσε μεταγραφικό σοκ στο χώρο της Formula 1, με τη Ferrari να επιβεβαιώνει σήμερα τις φήμες των τελευταίων ημερών. Τη θέση του Γερμανού στην ιταλική ομάδα θα πάρει ο Carlos Sainz Jr., ο οποίος θα βρεθεί στο ιταλικό μονοθέσιο από το 2021 και έπειτα. Ο Ισπανός θα κάνει το τεράστιο άλμα στην καριέρα του, την ώρα που η Ferrari δίνει ξεκάθαρο ρόλο πρώτου οδηγού στον Carles Leclerc.



Παράλληλα, η ιταλική ομάδα αλλάζει φιλοσοφία και στρατηγική, αφού για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια επιλέγει να έχει ένα ταλαντούχο δίδυμο οδηγών στη σύνθεση της, και όχι κάποιον έμπειρο και αναγνωρισμένο-επιτυχημένο οδηγό σε αυτή. Η συμφωνία με τον Carlos Sainz Jr. ισχύει από το 2021 και έπειτα, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστή η διάρκεια του. Φέτος, και για όσους αγώνες πραγματοποιηθούν, ο νεαρός Ισπανός θα οδηγήσει για λογαριασμό της McLaren. Κάτι που σημαίνει ότι ο Sebastien Vettel θα παραμείνει στη Ferrari για το τρέχον έτος, διαψεύδοντας τις φήμες που τον ήθελαν να αποχωρεί από φέτος.



Με τη θέση του Sainz στη McLaren κενή, η βρετανική ομάδα δεν έχασε χρόνο και ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός ήταν δυσαρεστημένος από τη συνεργασία του με τη Renault και αναζητούσε ομάδα. Η McLaren που είχε εκφράσει την επιθυμία να συνεργαστεί με τον Ricciardo και το 2018 δεν έχασε την ευκαιρία, με τις δύο πλευρές να δίνουν τα χέρια σήμερα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μένει κενή η θέση της Renault για το 2021. Φήμες θέλουν τον Sebastian Vettel να είναι ο ένας από τους υποψηφίους, με τον Fernando Alonso να συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτούς, αφού ο Ισπανός εξετάζει το ενδεχόμενο επανόδου στη F1.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...