Η Formula 1 πάει για το 2021;

Οι πιθανότητες να διεξαχθεί η φετινή σεζόν είναι πλέον λιγοστές

  • -
  • -

Ο χρόνος κυλά πλέον εις βάρος της Formula 1. Όσο οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανακοινώνουν παράταση των περιοριστικών μέτρων για την μη διασπορά του κορονοϊού, τόσο εκμηδενίζονται οι ελπίδες των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού να δουν ένα – έστω κουτσουρεμένο – πρωτάθλημα.

Μέχρι στιγμής έχουν αναβληθεί (ή ματαιωθεί στην περίπτωση του Μονακό) οι 9 πρώτοι αγώνες της σεζόν, μέχρι και το GP του Καναδά στις 14 Ιουνίου. Με βάση όμως τα όσα ανακοίνωσαν πρόσφατα ο Πρόεδρος της Γαλλίας και η Πρωθυπουργός του Βελγίου, οι αγώνες στις δύο χώρες (28 Ιουνίου και 30 Αυγούστου, αντίστοιχα) πέφτουν θύματα των περιοριστικών μέτρων για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων με μεγάλη παρουσία ατόμων. Το ίδιο λογικά ισχύει και για το GP στην Αυστρία, καθώς κάθε μεγάλη εκδήλωση στη χώρα απαγορεύεται έως τις 31 Αυγούστου.

Γιατί δεν μπορούν να γίνουν αγώνες χωρίς θεατές 
Σε αντίθεση με έναν κεκλεισμένων των θυρών ποδοσφαιρικό αγώνα, στη διεξαγωγή του οποίου μπορούν να εμπλακούν 100 άτομα (αποστολές των δύο ομάδων, διαιτητές, προσωπικό της διοργανώτριας αρχής και του γηπέδου), για έναν αγώνα της Formula 1 απαιτούνται περίπου 1.500 άτομα (10 ομάδες επί 80 άτομα η κάθε μία + η Pirelli, προσωπικό ασφαλείας από τη FIA και την πίστα, προσωπικό για την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα κλπ).

Δύσκολα λοιπόν μία κυβέρνηση θα δώσει την άδεια να έρθουν στη χώρα της τόσα πολλά άτομα από τόσες διαφορετικές χώρες. Τα οποία, σε μία τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα πριν τους επιτραπεί να φθάσουν στην πίστα.  

Με δεδομένο ότι μέχρι το φθινόπωρο δεν θα έχει βρεθεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό, όλα δείχνουν ότι θα τεθούν εκ νέου περιοριστικά μέτρα στα ταξίδια πολιτών από την μία χώρα στην άλλη.

Η πορεία των πραγμάτων δείχνει ότι αργά η γρήγορα, στην F1 και τη FIA θα αντιληφθούν πώς δεν υπάρχουν περιθώρια για διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος. Η μόνη προοπτική είναι η οργάνωση και η λήψη των απαραίτητων μέτρων ώστε η σεζόν του 2021 να πραγματοποιηθεί με όσο το δυνατόν λιγότερες παρενέργειες.

Μέχρι τότε, θα βλέπουμε ορισμένους από τους οδηγούς της F1 να συμμετέχουν σε αγώνες με υπολογιστή από το σαλόνι του σπιτιού τους.

Στο προσεχές Virtual Grand Prix της Κίνας, την Κυριακή του Πάσχα, θα λάβουν μέρος 6 νυν οδηγοί της F1 (Leclerc, Russell, Giovinazzi, Norris, Albon και Latifi), αλλά και ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης, Thibaut Courtois!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...