Formula 1: Όλα δείχνουν έναρξη τον Ιούλιο και αυλαία το Γενάρη του ’21

Με την πανδημία του κορονοϊού να πλήττει τον πλανήτη, οι άνθρωποι της F1 υπολογίζουν ότι η φετινή σεζόν δεν θα χαθεί

  • -
  • -

Η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα και στην εξέλιξη του Πρωταθλήματος της Formula 1. Ο πρώτος αγώνας ακυρώθηκε λίγες ώρες πριν την έναρξη των ελεύθερων δοκιμαστικών και από τότε την ίδια τύχη έχουν μία σειρά αγώνων με τελευταίο αυτόν του Καναδά στις 12-14 Ιουνίου.

Δηλώσεις σχετικά με το θέμα έκανε ο Managing Director της Formula 1, Ross Brawn, ο οποίος αποκάλυψε ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι ο θεσμός να ξεκινήσει τον Ιούλιο στην Ευρώπη, χωρίς να αποκλείει ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2021 περιλαμβάνοντας 19 αγώνες. «Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να δούμε το πλάνο και το οργανωτικό σχέδιο που θα μας επιτρέψει να ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατό. Όμως, θα πρέπει να συνεχιστεί ο θεσμός εφόσον ξεκινήσει. Δεν έχει νόημα να γίνει ο πρώτος αγώνας και μετά από ένα διάστημα να σταματήσουμε ξανά. Το πιο πιθανό είναι η αυλαία να ανοίξει στην Ευρώπη και μάλιστα είναι χωρίς κόσμο.»

Ο Brawn πολύ σωστά θύμισε ότι για να στεφθεί κάποιος Παγκόσμιος Πρωταθλητής σύμφωνα με τους κανονισμούς, θα πρέπει να διεξαχθούν τουλάχιστον οκτώ αγώνες. Κάτι που ο ίδιος πιστεύει πως εύκολα ή δύσκολα θα συμβεί, ακόμα και στο χειρότερο σενάριο. «Βέβαια, υπάρχει πάντα η σκέψη ο θεσμός να συνεχιστεί και τη νέα χρόνια», συμπλήρωσε ο Brawn και συνέχισε: «Αυτό είναι κάτι που εξετάζουμε. Μπορούμε να διανύσουμε μέρος της φετινής σεζόν και τον Ιανουάριο; Φυσικά, είναι αρκετά περίπλοκο. Αν ξεκινήσουμε τον Ιούλιο μπορούμε να πραγματοποιήσουμε 19 αγώνες, με πολύ σφικτό πρόγραμμα. Για παράδειγμα θα έχουμε τρεις συνεχόμενους αγώνες και ένα διήμερο ξεκούρασης το μήνα. Έχουμε υπολογίσει ότι αν ξεκινήσουμε τον Ιούλιο μπορούν αν διεξαχθούν 18 ή 19 αγώνες.»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...