Formula 1: Αναβάλλεται και το GP του Αζερμπαϊτζάν!

O όγδοος κατά σειρά αγώνας της F1 για το 2020 αναβλήθηκε, και συγκεκριμένα το GP Αζερμπαϊτζάν που ήταν προγραμματισμένο για τις 7 Ιουνίου

  • -
  • -

 Ακόμα ένας αγώνας της Formula 1 ανακοινώθηκε ότι αναβάλλεται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η οργανωτική επιτροπή του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν γνωστοποίησε την αναβολή του 8ου κατά σειρά αγώνα του θεσμού για το 2020. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της οργάνωσης, η αναβολή αποφασίστηκε μετά από εκτεταμένες διαβουλεύσεις με την Formula 1, την FIA και την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν. Η εξέλιξη της πανδημίας σε όλο τον κόσμο και η έξαρση του ιού, σε συνδυασμό με τις συμβουλές ειδικών, οδήγησαν στην απόφαση της αναβολής του αγώνα. Η ασφάλεια των θεατών, των μελών των ομάδων και όσων συμμετέχουν στο θίασο της Formula 1 δεν είναι εγγυημένη, παρά το γεγονός ότι ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 7 Ιουνίου.

Αυτός ήταν ο 8ος κατά σειρά αγώνας της F1 που ακυρώνεται, μετά τα GP Αυστραλίας, Μπαχρέιν, Βιετνάμ, Κίνας, Ολλανδίας, Ισπανίας και Μονακό λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Πλέον δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα αναφορικά με τη διεξαγωγή του θεσμού, αλλά και γεννούνται εύλογα ερωτήματα κατά πόσο μπορεί και αν θα γίνουν αγώνες τη φετινή χρονιά στην F1.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...