Κορονοϊός: Δουλειά στη Fοrmula 1 από το σπίτι! (video)

Με τη συμμετοχή νυν και πρώην οδηγών F1, F2 και FE έγινε το Virtual Grand Prix της Μελβούρνης χθες βράδυ. "Εικονική" νίκη της Ferrari!

  • -
  • -

Ο κόσμος της Formula 1 έχει παγώσει λόγω κορονοϊού. Αλλά οι άνθρωποι της F1 δεν χάνουν το κέφι και τη δημιουργικότητά τους να προσφέρουν θέαμα. Ούτε και το χιούμορ τους, όπως φαίνεται, καθώς... αυτοτρολάρονται και το απολαμβάνουν.

Με την ημερομηνία έναρξης της σεζόν στη Formula 1 να παραμένει άγνωστη, η μόνη δράση σημειώνεται στα σαλόνια και στα playrooms των οδηγών. Το βράδυ της Κυριακής «διεξήχθη» το εικονικό F1 Esports Grand Prix της Αυστραλίας, με τη Ferrari να… πανηγυρίζει τη νίκη.

Ταχύτερος όλων στον προσομοιωτή ήταν ο Charles Leclerc, παρά το γεγονός πως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «έμπειρος» στο F1 2019 της Codemasters. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που τρόλαραν τον αγώνα, με το γνωστό φωτογράφο Mark Sutton να φορά το γιλέκο από τον αγώνα της Μελβούρνης που αναβλήθηκε και να τραβά φωτογραφίες την οθόνη της τηλεόρασής του.


«Χαχα, πρώτη νίκη της σεζόν! Ήταν πολύ διασκεδαστικό για μένα, ελπίζω να το διασκεδάσατε και εσείς. Να προσέχετε και ελπίζω ότι κάνουμε λίγο πιο ευχάριστες αυτές τις δύσκολες στιγμές», σχολίασε στο twitter ο Charles, ο οποίος είχε ως team mate τον μικρό αδελφό του Arthur, μέλος της ακαδημίας οδηγών της Ferrari. Ο Charles Leclerc παραδέχθηκε ότι έκανε προπόνηση για το virtual grand prix κάθε μέρα, για τουλάχιστον 5 ώρες.

Για την ιστορία, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Δανός Christian Lundgaard με Renault και στην τρίτη ο George Russell με Williams. Συμμετείχαν επίσης ο Antonio Giovinazzi της Alfa Romeo, ο Nicholas Latifi της Williams, ο Stoffel Vandoorne (πρώην οδηγός της McLaren και νυν της Mercedes στην FE), ο Louis Deletraz από την F2, καθώς και οι βετεράνοι της F1 Jenson Button, Johny Herbert και Anthony Davidson

Αν πάντως έχετε κανονίσει κάτι για το Πάσχα, αναβάλετέ το. Έχει Virtual Grand Prix στην Κίνα, την Κυριακή 19 Απριλίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...