F1 Esports Virtual GP Series: Η Formula 1 σε εικονική πραγματικότητα!

Οι οδηγοί της F1 τίθενται αντιμέτωποι διαδικτυακά μέσω υπολογιστών, παίζοντας το επίσημο παιχνίδι F1 2019

  • -
  • -

Τι και αν το Πρωτάθλημα της F1 δεν έχει ξεκινήσει, με τους πρώτους επτά αγώνες του θεσμού να έχουν ακυρωθεί ελέω της πανδημίας του κορονοϊού; Η Formula 1 αποφάσισε να προχωρήσει σε μία πρωτοποριακή κίνηση επιτρέποντας στους φίλους της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού να παρακολουθήσουν μία σειρά από Grand Prix, έστω και σε εικονική πραγματικότητα. Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται στις ημερομηνίες των ακυρωθέντων GP, με την αυλαία να ανοίγει αυτή την Κυριακή 22 Μαρτίου με το εικονικό GP του Μπαχρέιν. Από εκεί και πέρα θα συνεχιστεί μέχρι και τον αγώνα του Μονακό, το οποίο είναι και ο τελευταίος αγώνας μέχρι σήμερα που έχει αναβληθεί.  

Στο θεσμό θα λάβουν μέρος μία σειρά από τους τωρινούς οδηγούς της F1, που θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία σειρά από celebrities που θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον. Φυσικά, για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν μέρος διαδικτυακά και θα παίζουν το επίσημο παιχνίδι του θεσμού, το γνωστό F1 2019 της Codemasters. Ο πρώτος εικονικός αγώνας στην πίστα του Sakhir θα διαρκέσει 28 γύρους, δηλαδή το μισό από όσο ο κανονικός αγώνας! Η μετάδοση του αγώνα θα είναι ελεύθερη μέσα από το επίσημο κανάλι της F1 στο Youtube, στο Twitch και το Facebook ενώ η συνολική διάρκεια κάθε συνάντησης αναμένεται να κρατήσει μιάμιση ώρα.

Σημειώστε, ότι τα Σαββατοκύριακο που δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση, θα διοργανωθούν online αγώνες και φίλοι του σπορ θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν αντιμέτωποι με τους οδηγούς της F1! Αναμφίβολα, πρόκειται για μία αρκετά ευρηματική κίνηση, αφού εκτός από το γεγονός ότι κρατάει ένα μέρος του ενδιαφέροντος ζωντανό, παράλληλα φέρνει τους νεαρούς θαυμαστές της Formula 1 πιο κοντά στο θεσμό και μάλιστα με σύγχρονο και αγαπητό για το νεανικό κοινό τρόπο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...