Για το 2022 μετατίθενται οι νέοι κανονισμοί στην F1

FIA, F1 και όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο θεσμό συμφώνησαν να καθυστερήσουν για ένα χρόνο τις αλλαγές των τεχνικών κανονισμών

  • -
  • -

Η πανδημία του κορονοϊού επηρεάζει όλο τον κόσμο και φυσικά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ανάμεσα στις μορφές αγώνων που πλήττονται συμπεριλαμβάνεται και ο θεσμός της Formula 1, έχοντας μάλιστα ανακοινώσει προσφάτως ότι ακυρώνονται ακόμα τρία GP και συγκεκριμένα αυτά της Ολλανδίας, της Ισπανίας και του Μονακό.
Μέσα σε όλα, προγραμματισμένη για το 2021 ήταν και η παρουσία των νέων τεχνικών κανονισμών που θα διέπουν το σπορ, η οποία μάλιστα προέβλεπε ριζικές αλλαγές. Με δεδομένο το γεγονός ότι ο κορονοϊός έχει «παγώσει» τα πάντα, η F1, η FIA και οι εκπρόσωποι των ομάδων πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι. Αυτό που αποφασίστηκε είναι οι νέοι κανονισμοί να ισχύσουν από το 2022, αφού δεν υπάρχει χρόνος για προετοιμασία και εξέλιξη. Κάτι που σημαίνει ότι το 2021 οι ομάδες θα συνεχίσουν με τα φετινά μονοθέσια και τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές. Αυτό αναμένεται εκτός από χρόνο, να δώσει μία οικονομική ανάσα στις ομάδες, αφού φέτος αναμένεται να έχουν μικρότερα έσοδα λόγω των λιγότερων αγώνων που θα πραγματοποιηθούν. Μάλιστα, άφησαν να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανό να παγώσουν και την εξέλιξη μηχανικών μερών, σε μία προσπάθεια να διατηρήσουν το κόστος σε χαμηλά επίπεδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...