F1: Χωρίς αγώνες και τον Μάιο

Αναβολή στα Grand Prix Ολλανδίας, Ισπανίας και Μονακό αποφάσισαν οι Αρχές του Σπορ. Ο αγώνας στο Πριγκιπάτο δεν θα διεξαχθεί φέτος

  • -
  • -

«Η κατάσταση στην Ευρώπη, με τα μέτρα να γίνονται μέρα με την μέρα πιο αυστηρά (κλειστά σύνορα, αεροδρόμια και όλα τα καταστήματα), δείχνει ξεκάθαρα ότι οποιοδήποτε πλάνο για αθλητικούς αγώνες μέσα στους επόμενους μήνες είναι μακριά από την πραγματικότητα. Άρα πάμε για τις 7 Ιουνίου και το Αζερμπαϊτζάν;», γράφαμε στις 16 Μαρτίου.

Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη και το απόγευμα της Πέμπτης 19 Μαρτίου 2020 η Formula 1 ανακοίνωσε ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αναβάλλονται οι αγώνες σε Ολλανδία (1-3 Μαΐου), Ισπανία (8-10 Μαΐου) και Μονακό (21-14 Μαΐου). Μάλιστα έγινε γνωστό ότι ο Πρίγκιπας Αλβέρτος βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό. 

Λίγο αργότερα, η Λέσχη Αυτοκινήτου του Πριγκιπάτου (ACM) έκανε γνωστό ότι το Grand Prix δεν θα διεξαχθεί καθόλου φέτος, λόγω των περιορισμών από την εξάπλωση του κορονοϊού. Είναι η πρώτη χρονιά μετά το 1954 που δεν θα γίνει ο συγκεκριμένος αγώνας.

«Η Formula 1, η FIA και οι τοπικοί διοργανωτές έλαβαν τις σχετικές αποφάσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού, των αγωνιζομένων και των θεατών, κάτι που παραμένει προτεραιότητά μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Θυμίζουμε πως είχε προηγηθεί η αναβολή των 4 πρώτων Grand Prix, σε Αυστραλία, Μπαχρέιν, Βιετνάμ και Κίνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΠΟΛΥ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΣΤΗΝ F1

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...