Μέχρι το 2024 στη Ferrari ο Leclerc!

Η Scuderia ανανέωσε το συμβόλαιο του νεαρού Μονεγάσκου οδηγού

  • -
  • -

Η εξαιρετική σεζόν που είχε ο Charles Leclerc με τη Ferrari στη Formula 1 οδήγησε στην αναμενόμενη εξέλιξη: στην ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Όπως ανακοινώθηκε, ο 22χρονος Μονεγάσκος θα οδηγεί για την ιταλική ομάδα για άλλα πέντε έτη, έως δηλαδή το τέλος της σεζόν του 2024.

Ο Leclerc σημείωσε φέτος 2 νίκες, 4 ταχύτερους γύρους, είχε 10 παρουσίες στο βάθρο και εξασφάλισε 7 φορές την pole position, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον οδηγό τη φετινή σεζόν. Συγκέντρωσε μάλιστα 264 βαθμούς, 24 περισσότερους από τον team mate του, Sebastian Vettel.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παραμείνει στην Scuderia Ferrari. Η σεζόν που πέρασε, οδηγώντας για την πιο επιφανή ομάδα στη Formula 1, ήταν ονειρική για μένα. Ανυπομονώ να δω τι επιφυλάσσει το μέλλον και να αγωνιστώ τη νέα σεζόν», δήλωσε ο Leclerc.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto, σχολίασε: «Μετά από κάθε αγώνα, η επιθυμία μας να ανανεώσουμε το συμβόλαιο του Charles γινόταν πιο δυνατή. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι ο Charles και η Scuderia θα έχουν ένα κοινό μέλλον. Βρίσκεται στην οικογένεια της Ferrari από το 2016 και είμαστε υπερήφανοι για τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουμε με οδηγούς από την ακαδημία μας. Είμαι σίγουρος ότι μαζί θα γράψουμε νέες σελίδες στην ιστορία της ομάδας».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...