GP Abu Dhabi: Η τελευταία pole της σεζόν πήγε στον Lewis

Ο Hamilton κυριάρχησε στις κατατακτήριες στη Yas Marina

  • -
  • -

Με τον καλύτερο δυνατό τίτλο θέλει να κλείσει τη σεζόν ο Lewis Hamilton και η εκκίνηση από την πρώτη θέση του grid στον κυριακάτικο αγώνα του Abi Dhabi είναι η ιδανική αρχή για να το πετύχει. Ο οδηγός της Mercedes-AMG ολοκλήρωσε τον ταχύτερο γύρο του στο Q3 σε 1:34.779, εξασφαλίζοντας την πρώτη pole από τον περασμένο Ιούλιο στη Γερμανία (και 88η στην καριέρα του στη Formula 1).

Ο Valtteri Bottas έκανε το δεύτερο καλύτερο χρόνο στη δεύτερη προσπάθειά του στο Q3 (1:34.973), όμως θα εκκινήσει από την ουρά του grid λόγω αλλαγής σε αρκετά μέρη του κινητήριου συνόλου του. Έτσι δίπλα στον Lewis στην εκκίνηση θα βρεθεί ο Max Verstappen με το μονοθέσιο της Red Bull Racing (1:35.139).

Η κακή παράδοση της Ferrari στις κατατακτήριες στο Abu Dhabi συνεχίστηκε και φέτος. Η τελευταία προσπάθεια των Sebastian Vettel και Charles Leclerc στο Q3 δεν ήταν καλά συντονισμένη, με αποτέλεσμα ο μεν Γερμανός να μην βελτιώσει το χρόνο του, ο δε Μονεγάσκος να μην προλάβει να περάσει τη γραμμή εκκίνησης πριν την καρό σημαία. Έτσι ο Leclerc έμεινε με τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, ο Vettel με τον πέμπτο.

Η εκκίνηση του Grand Prix θα δοθεί στις 3.10 μμ, ώρα Ελλάδας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...