GP Μεξικό: Νίκη Hamilton, μία ανάσα από τον τίτλο

Μόλις 4 βαθμοί χωρίζουν τον Βρετανό από τον έκτο παγκόσμιο πρωτάθλημα

  • -
  • -

Αν και τα μονοθέσια της Mercedes-AMG έδειχναν να υστερούν στο Μεξικό έναντι αυτών της Ferrari και της Red Bull Racing, ο Lewis Hamilton σημείωσε μία ακόμη νίκη, τη δέκατη στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Για τον 6ο τίτλο στην καριέρα του θα πρέπει να περιμένει λίγες μέρες, καθώς ο Valtteri Bottas τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω από τον Sebastian Vettel που ήταν 2ος.

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Charles Leclerc, Alexander Albon και Max Verstappen, ο οποίος είχε νωρίς στον αγώνα κλαταρισμένο ελαστικό και έπεσε στην τελευταία θέση. Η νίκη στο Μεξικό ήταν η 100η για την Mercedes στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τι έγινε στον αγώνα

Ο Leclerc κατάφερε να παραμείνει μπροστά από τον Vettel όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, όμως πιο πίσω η μάχη των Hamilton και Verstappen έδωσε την ευκαιρία στον Albon να περάσει στην 3η θέση.

Τα πάντα κρίθηκαν στα pit stop και κυρίως σε αυτό του Leclerc. Ένας πίσω τροχός κόλλησε, με αποτέλεσμα ο νεαρός Μονεγάσκος να χάσει αρκετά δευτερόλεπτα και να υποχωρήσει προσωρινά στην 5η θέση.


Όταν όλοι είχαν κάνει το pit stop, ο Hamilton είχε βρεθεί επικεφαλής του αγώνα. Διαχειρίστηκε σωστά τα ελαστικά του και πανηγύρισε τη 10η φετινή του νίκη, μην επιτρέποντας στον Vettel να τον απειλήσει. Μπορεί να μην εξασφάλισε ακόμη τον τίτλο των οδηγών, καθώς ο Bottas τερμάτισε 3ος, όμως λογικά θα το κατορθώσει την επόμενη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς χρειάζεται μόλις 4 βαθμούς.   

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...