GP Ρωσίας: Επιστροφή στις νίκες για τον Hamilton, εγκατέλειψε ο Vettel

Η είσοδος του Virtual Safety Car ευνόησε το Βρετανό που βρέθηκε ακόμη πιο κοντά στον 6ο παγκόσμιο τίτλο του

  • -
  • -

Η Ferrari ήταν πιο γρήγορη για μία ακόμη φορά μετά την καλοκαιρινή διακοπή της Formula 1, όμως η εξέλιξη στο Grand Prix του Sochi δεν της επέτρεψε να πανηγυρίσει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της. Ο Lewis Hamilton πέτυχε την όγδοη φετινή του νίκη και 82η στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Valtteri Bottas τερμάτισε στη 2η θέση, επιτρέποντας στην Mercedes-AMG να κάνει το 8ο φετινό 1-2.

Στο βάθρο ανέβηκε ο Charles Leclerc, ενώ άτυχος του αγώνα ήταν ο Sebastian Vettel. Ο Γερμανός τέθηκε επικεφαλής του αγώνα στην εκκίνηση, περνώντας τους Hamitlon και Leclerc, όμως εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα στον 28ο γύρο.

Αναλυτικά όσα έγιναν στο ρωσικό Grand Prix:

Παρά το ρυθμό που είχε ο Vettel, η Ferrari τον ειδοποίησε να αφήσει τον Leclerc να περάσει, όμως ο Γερμανός αγνόησε την εντολή και συνέχισε να αυξάνει την απόσταση από τον team mate του. Στον 23ο γύρο ο Leclerc μπήκε πρώτος στα pits, βάζοντας ελαστικά μέσης γόμας. Ο Vettel μπήκε για το δικό του pit stop στον 27ο γύρο, όμως βγήκε στην πίστα πίσω από τον νεαρό Μονεγάσκο.

Λίγο αργότερα ο Γερμανός εγκατέλειψε από πρόβλημα στον κινητήρα της Ferrari, φέρνοντας το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι δύο Mercedes-AMG και πραγματοποίησαν το δικό τους pit stop. Ο Hamilton επέστρεψε στην πίστα μπροστά από τον Leclerc, γεγονός που έκρινε εν τέλει την έκβαση του Ρωσικού Grand Prix.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο Leclerc – που είχε κάνει ένα ακόμη pit stop για να βάλει ελαστικά μαλακής γόμας – προσπάθησε να περάσει τον Bottas στην μάχη για τη 2η θέση, όμως ο Φινλανδός έπαιξε καλή άμυνα και η Mercedes-AMG επέστρεψε στα 1-2 τη φετινή σεζόν.

Πλέον ο Hamilton έχει 322 βαθμούς, ο Bottas 249, o Leclerc 215, o Verstappen 212 και ο Vettel 194. Ο Βρετανός πέρασε μόνος πρώτος στη λίστα των οδηγών που έχει βρεθεί επικεφαλής ενός αγώνα της F1 έστω για ένα γύρο (143 αγώνες, έναντι 142 του Michael Schumacher).

Επόμενος αγώνας στις 13 Οκτωβρίου στην Ιαπωνία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...