GP Ιταλίας 2019: Pole για τον Leclerc σε κατατακτήριες - παρωδία

Παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι στη Monza, με αποτέλεσμα να μην γίνουν χρόνοι στο τέλος του Q3

  • -
  • -

Την τέταρτη pole της καριέρας του στη Formula 1 σημείωσε ο Charles Leclerc στη Monza. Ο νεαρός οδηγός της Ferrari ήταν ταχύτερος στις κατατακτήριες του ιταλικού Grand Prix, όμως η τρίτη περίοδος καταστράφηκε από τα παιχνίδια στρατηγικής των ομάδων. Δίπλα στον Leclerc στο grid θα είναι ο Lewis Hamilton, με τον team mate του στην Mercedes-AMG, Valtteri Bottas, και τον Sebastian Vettel να συμπληρώνουν τη δεύτερη σειρά.

Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε στις τρεις περιόδους:

Q1

Ο Leclerc ήταν ταχύτερος με 1:20.126, μπροστά από τους Hulkenberg και Bottas. Ο Max Verstappen δεν κατάφερε να σημειώσει χρόνο στην πρώτη περίοδο λόγω μηχανικού προβλήματος, όμως ούτως ή άλλως θα εκκινούσε από το τέλος του grid, καθώς είχε αλλάξει κινητήρια μονάδα. Μαζί του εκτός συνέχειας έμειναν οι Grosjean, Perez, Russell και Kubica.

Q2

Ταχύτερος στη δεύτερη περίοδο ήταν ο Hamilton (1:20.272), με τους δύο οδηγούς της Ferrari να ακολουθούν. Αυτοί που δεν κατάφεραν να περάσουν στο Q3 ήταν οι Giovinazzi, Magnussen, Kvyat, Norris, Gasly

Q3

Τη στιγμή που ο Leclerc είχε σημειώσει τον καλύτερο χρόνο (με 1:19.307, μπροστά από τους Hamilton και Bottas), ο Raikkonen είχε έξοδο στην Parabolica, με αποτέλεσμα να βγουν κόκκινες σημαίες και να διακοπεί η περίοδος.

Μόλις άναψαν και πάλι τα πράσινα φώτα, όλες οι ομάδες περίμεναν τα τελευταία δευτερόλεπτα για να κάνουν την προσπάθειά τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κανείς να μην προλάβει να περάσει τη γραμμή εκκίνησης – τερματισμού πριν μηδενιστεί το χρονόμετρο. Έτσι η pole πήγε στην Leclerc, με τους Hamilton, Bottas και Vettel να συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...