GP Καναδά: Πρώτος τερμάτισε ο Vettel, όμως η νίκη πήγε στον Hamilton!

Φανερά εκνευρισμένος ο Γερμανός από την ποινή 5 δλ. που δέχτηκε από τους αγωνοδίκες

  • -
  • -

Η πρώτη φετινή νίκη για τη Ferrari δεν ήρθε ούτε στο Grand Prix του Καναδά, παρά το γεγονός ότι ο Sebastian Vettel είδε πρώτος την καρό σημαία. Ο Γερμανός τιμωρήθηκε με ποινή 5 δλ. καθώς κρίθηκε ότι έκλεισε αντικανονικά τον Lewis Hamilton όταν ο τελευταίος προσπάθησε να τον προσπεράσει στον 48ο γύρο.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Vettel ήταν εμφανώς εκνευρισμένος, θεωρώντας άδικη την ποινή που του επιβλήθηκε.

Η εξέλιξη του αγώνα στο Μόντρεαλ

Ο Vettel εκκίνησε καλά, ενώ ο Hamilton κατάφερε να υπερασπιστεί τη θέση του από τον Leclerc. Ο Vettel έκανε ταχύτερους γύρους στην αρχή και απομακρύνθηκε από τον Hamilton, ενώ αρκετά πιο πίσω Verstappen έχασε αρκετό χρόνο προσπαθώντας να περάσει την McLaren του Norris. Ο Norris εγκατέλειψε στον 9ο γύρο, λόγω σπασμένης πίσω δεξιάς ανάρτησης.

Bottas και Verstappen έδιναν μάχη για την 4η θέση, αρκετά μακριά από την πρώτη τριάδα (Vettel-Hamilton-Leclerc).

Στον 27ο γύρο ο Vettel έκανε pit stop για να βάλει τη σκληρή γόμα και επέστρεψε στην πίστα 3ος. H Mercedes αποφάσισε να κρατήσει έξω τον Hamilton, ελπίζοντας να αυξήσει την απόσταση από τον Vettel πριν κάνει το δικό του pit stop. Όμως τα ελαστικά του δεν κρατούσαν πολύ και έτσι έκανε το δικό του pit stop στον 29ο γύρο. Ο Βρετανός επέστρεψε στην πίστα 4ος, μπροστά από τον Bottas και στα 4,5 δλ. από τον Vettel που ήταν 2ος. Ο Leclerc έκανε αλλαγή ελαστικών στον 34ο γύρο και βγήκε στην πίστα 4ος, οριακά πίσω από τον Verstappen.

Στα μισά του αγώνα, την ώρα που ο Bottas προσπαθούσε να περάσει τη Renault του Ricciardo, ο Hamilton μείωνε σταθερά την απόσταση από τον πρωτοπόρο Vettel. Τελικά ο Bottas κατάφερε να περάσει τον Ricciardo στον 39ο γύρο και να ανέβει στην 5η θέση.

Στον 48ο γύρο σημειώθηκε το συμβάν που έκρινε τελικά την κατάληξη του αγώνα. Ο Vettel έκανε ένα λάθος, βγήκε στο γρασίδι, ο Hamilton προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί όμως ο Γερμανός πρόλαβε να τον κλείσει. Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν και λίγο αργότερα αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον Vettel με ποινή 5 δλ!

Ο οδηγός της Ferrari δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με την απόφαση των αγωνοδικών, κάτι που φάνηκε στην επικοινωνία μέσω ασυρμάτου με την ομάδα του. Ο Vettel υποστήριξε ότι δεν έκλεισε εσκεμμένα τον Hamilton.

Αν και είχε εξασφαλίσει ουσιαστική τη νίκη, ο Hamilton προσπάθησε στους τελευταίους γύρους να περάσει μέσα στην πίστα τον Vettel, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari είδε πρώτος την καρό σημαία, όμως οι βαθμοί της νίκης πήγαν στον Hamilton που αύξησε κι άλλο την απόσταση στη βαθμολογική κατάταξη από τους Bottas και Vettel (162, 133 και 100 αντίστοιχα).

Καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας από τον τερματισμό μέχρι την απονομή, ο Vettel ήταν εμφανώς εκνευρισμένος, παίρνοντας μάλιστα την πινακίδα με τον αριθμό 1 από το μονοθέσιο του Hamilton! Στο βάθρο ο Βρετανός προσπάθησε να τον ανεβάσει μαζί του στο ψηλότερο σκαλί, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Τρίτος τερμάτισε ο Leclerc, με τους Bottas, Verstappen και Ricciardo να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Στους κατασκευαστές η Mercedes-AMG προηγείται με 295 βαθμούς, έναντι 172 της Ferrari. Επόμενος αγώνας της σεζόν στη Γαλλία, στις 23 Ιουνίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...