GP Καναδά: Η Ferrari έχει ακόμη σφυγμό!

Πρώτη pole φέτος για τον Sebastian Vettel

  • -
  • -

Μετά τις 30 Μαρτίου και τις κατατακτήριες στο Μπαχρέιν, η Ferrari βρέθηκε και πάλι στην pole position. Με εντυπωσιακή προσπάθεια στο τέλος του Q3 στο Μόντρεαλ, ο Sebastian Vettel σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, με νέο ρεκόρ πίστας.

Δίπλα του στο grid θα βρεθεί ο Lewis Hamilton, με τους Charles Leclerc και Daniel Ricciardo να καταλαμβάνουν τη δεύτερη σειρά.

Τι έγινε στις τρεις περιόδους

Στην πρώτη περίοδο αποκλείστηκαν οι Perez, Raikkonen, Stroll, Russell, Kubica. Στο τέλος του Q2 ο Magnussen (και ενώ βρισκόταν μέσα στη δεκάδα που έπαιρνε το εισιτήριο για το Q3) έπεσε με την Haas πάνω στον προστατευτικό τοίχο στην ευθεία της εκκίνησης-τερματισμού, με αποτέλεσμα να βγει άμεσα κόκκινη σημαία.

Κάτι που κατέστρεψε την τελευταία προσπάθεια ορισμένων οδηγών, ανάμεσα στους οποίους και ο Max Verstappen. Ο νεαρός Ολλανδός έμεινε εκτός του Q3, μαζί με τους Kvyat, Giovinazzi, Albon και Grosjean.

Μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο του Magnussen ( ο οποίος φυσικά δεν έλαβε μέρος στο Q3) και να καθαριστεί η πίστα, υπήρξε καθυστέρηση για την έναρξη της τελευταίας περιόδου.

Με την πρώτη του προσπάθεια στο Q3, o Hamilton ήταν ταχύτερος από τους Vettel και Leclerc, σημειώνοντας ρεκόρ πίστας με 1.10:493. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα o Bottas είχε τη «στιγμή» του, χωρίς ευτυχώς να καταστρέψει το μονοθέσιό του, αλλά μόνο την πρώτη του απόπειρα για καλό χρόνο. Ο Φινλανδός είχε μόνο μία προσπάθεια στο τέλος, η οποία τον έφερε στην 5η θέση του grid.

Και ενώ ο Hamilton βελτίωσε κι άλλο το χρόνο του (1.10:446), ήρθε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή ο Vettel να αρπάξει την pole positon με εντυπωσιακό χρόνο – νέο ρεκόρ πίστας: 1.10.240!

Ήταν η πρώτη φετινή pole για το Γερμανό και 5η του στο Μόντρεαλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...