GP Μονακό: Hamilton και στα δύσκολα

Ο Βρετανός σημείωσε την τρίτη του νίκη στο πριγκιπάτο, παρά την πίεση που δέχτηκε

  • -
  • -

Την 77η νίκη της καριέρας του στη Formula 1 σημείωσε στο Μονακό ο Lewis Hamilton. O 34χρονος Βρετανός οδήγησε μαεστρικά στους στενούς δρόμους του πριγκιπάτου, παρά το γεγονός ότι η απόδοση των ελαστικών του δεν ήταν ικανοποιητική. Δεύτερος είδε την καρό σημαία ο Max Verstappen, όμως η ποινή των 5 δλ. που πήρε ο οδηγός της Red Bull Racing για συμβάν στο pit lane τον έριξε στην 4η θέση. Στο βάθρο ανέβηκαν μαζί με τον Hamilton οι Vettel-Bottas.

Στην εκκίνηση ο Hamilton διατηρήθηκε επικεφαλής, ενώ και ο Bottas υπερασπίστηκε τη θέση του από τον Verstappen. Στην προσπάθειά του να κερδίσει θέσεις, ο Leclerc είχε στον 9ο γύρο επαφή με τον Hulkenberg, που προκάλεσε κλατάρισμα στο πίσω δεξί ελαστικό του και την είσοδο του safety car. Όλοι μπήκαν στα pits για αλλαγή ελαστικών, με τον Verstappen να έχει επαφή στο pit lane με τον Bottas και να κερδίζει μία θέση, ενώ ο Φινλανδός μετά από ένα επιπλέον pit stop υποχώρησε στην 4η θέση. Όμως λίγο αργότερα οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Ολλανδό με ποινή 5 δλ. για επικίνδυνη έξοδο από τα pits.

Στον 15ο γύρο, όταν έφυγε το αυτοκίνητο ασφαλείας, ο Hamilton παρέμεινε μπροστά από τον Verstappen. Δύο γύρους αργότερα ο Leclerc εγκατέλειψε τον αγώνα, λόγω ζημιάς στο πάτωμα της SF90. O Hamilton παραπονιόταν συχνά για την απόδοση των ελαστικών του, όμως στην Mercedes-AMG δεν έδειχναν διατεθειμένοι να κάνουν ένα έξτρα pit stop.

Ο Verstappen έμεινε κολλημένος πίσω από τον Βρετανό και παρά μία απόπειρα να τον περάσει δύο γύρους πριν το τέλος, δεν τα κατάφερε. Έτσι η ποινή των 5 δλ. τον έριξε στην 4η θέση, έξω από το βάθρο. Σε αυτό ανέβηκαν οι Vettel και Bottas, με τους τρεις οδηγούς να φορούν καπέλο που έγραφε «ΝΙΚΙ», στην μνήμη του Niki Lauda.

Με άριστη οδήγηση σε όλο τον αγώνα, ο Hamilton πανηγύρισε την νίκη του, η οποία του δίνει προβάδισμα 17 βαθμών στην κατάταξη, έναντι του Bottas (137 έναντι 120).

Επόμενος αγώνας στον Καναδά, στις 9 Ιουνίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...