GP Κίνας: Pole position για τον Bottas!

Ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes-AMG επικράτησε του Hamilton στις κατατακτήριες στην πίστα της Σαγκάης

  • -
  • -

Στον 1.000ό αγώνα της Formula 1 οι κατατακτήριες δοκιμές εξελίχθηκαν σε θρίλερ. Νικητής σε αυτές αναδείχθηκε ο Valtteri Bottas, ο οποίος εξασφάλισε στην Κίνα την 7η pole position της καριέρας του. Δίπλα του θα εκκινήσει ο team mate του στην Mercedes-AMG, Lewis Hamilton (ήταν μόλις 23 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός!).

Στη δεύτερη σειρά του grid θα βρεθούν τα δύο μονοθέσια της Ferrari, με τους Sebastian Vettel και Charles Leclerc. Αντίθετα, το παιχνίδι στρατηγικής των ομάδων στην τελευταία χρονομετρημένη προσπάθεια στο Q3 είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις οδηγοί (Verstappen και Gasly της Red Bull Racing, Magnussen και Grosjean της Haas) να μην προλάβουν να χρονομετρηθούν!

Στο Q2 αρχικά οι Bottas, Vettel, Leclerc, Verstappen και Hamilton σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους με τη μεσαία γόμα ελαστικών. Ενώ οι υπόλοιποι άλλαξαν σε μαλακή γόμα, ο Hamilton επέμεινε στη μεσαία και μάλιστα σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο Q2 με 1:31.637.

Στους χαμένους ο Kimi Raikkonen, που έμεινε εκτός του Q3 με την Alfa Romeo, όπως επίσης οι Kvyat (Toro Rosso), Perez (Racing Point), Sainz (McLaren), Norris (McLaren) Νωρίτερα στο Q1 είχαν αποκλειστεί οι Stroll (Racing Point), Russell (Williams), Kubica (Williams), Giovinazzi (Alfa Romeo) και Albon (Toro Rosso). Ο τελευταίος είχε ατύχημα στις ελεύθερες δοκιμές και δεν έλαβε μέρος στη διαδικασία των κατατακτηρίων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...