GP Μπαχρέιν: Τραγωδία για Ferrari, «βρήκε πορτοφόλι» ο Hamilton

Τα προβλήματα στην ιταλική ομάδα στέρησαν από τον Leclerc την παρθενική νίκη του στη Formula 1

  • -
  • -

Τελικά η Ferrari βρίσκει πάντα έναν τρόπο για να καταστρέφει τους αγώνες της. Όντας σαφώς ταχύτερη στην πίστα του Sakhir από την Mercedes-AMG και έχοντας κάνει το 1-2 στις κατατακτήριες όλα έδειχναν θρίαμβο στο δεύτερο Grand Prix της σεζόν. Και όμως κανένας οδηγός της δεν κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία.

Ο Charles Leclerc έχασε μία σίγουρη νίκη (θα ήταν η πρώτη του στην F1) λόγω προβλήματος στον κινητήρα του μονοθεσίου του, ενώ ο Sebastian Vettel έκανε λάθος σε μία μονομαχία του με τον Lewis Hamilton. Ο Βρετανός κατέκτησε την 74η νίκη της καριέρας του (ίσως την πιο ανέλπιστη), έχοντας δίπλα του στο βάθρο τον Valtteri Bottas (2oς) και τον Leclerc (3ος). Ο Vettel τερμάτισε στην 5η θέση, πίσω από τον Max Verstappen.

Τι έγινε στον αγώνα

Στην εκκίνηση ο Leclerc έχασε τη θέση του τόσο από τον Vettel όσο και από τον Bottas, όμως στην αρχή του δεύτερου γύρου πέρασε τον Φινλανδό, ο οποίος υποχώρησε στη συνέχεια στην 4η θέση, καθώς τον προσπέρασε και ο Hamilton.

Ο νεαρός Μονεγάσκος ήταν σαφώς ταχύτερος από τον Vettel και στην αρχή του έκτου γύρου τον προσπέρασε, επιστρέφοντας στη θέση του πρωτοπόρου.

KATEBΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 64 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPAD

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 64 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Στον 14ο γύρο οι Leclerc και Hamilton έκαναν ταυτόχρονα το πρώτο τους pit stop (βάζοντας μαλακή και μεσαία γόμα αντίστοιχα) και επέστρεψαν στην πίστα στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα (πίσω από Vettel και Ricciardo). Όταν όμως ο Vettel έκανε το δικό του pit stop έναν γύρο μετά (μαλακή γόμα), βρέθηκε πίσω από τον Hamilton (στην 4η θέση). Ο Βρετανός δε δυσκολεύτηκε να προσπεράσει τον Ricciardo στον 16ο γύρο και να βρεθεί πίσω από τον πρωτοπόρο Leclerc (η διαφορά τους εκείνη τη στιγμή ήταν περίπου 3,5 δλ).

Ο Vettel πέρασε τον Ricciardo, κάτι που έκαναν στη συνέχεια οι Bottas και Verstappen.

Ο Hamilton περισσότερο ενδιαφερόταν τι γίνεται πίσω του (ο Vettel είχε μειώσει στο 1.5 δλ) παρά μπροστά του, καθώς ο Leclerc στον 21ο γύρο είχε αυξήσει την μεταξύ τους διαφορά πάνω από τα 6 δλ. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes-AMG παραπονιόταν στους μηχανικούς του για την απόδοση των πίσω ελαστικών του μονοθεσίου του. Φυσιολογικά λοιπόν – καθώς δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τη θέση του – είδε τον Vettel να τον προσπερνά στον 23ο γύρο.

Ο Leclerc έκανε έναν «μοναχικό» αγώνα μπροστά, έχοντας δημιουργήσει διαφορά 8,5 δλ. από τον team mate του, ο οποίος με τη σειρά του απείχε 3,5 δλ. από τον Hamilton.

 Στον 35ο γύρο ο Hamilton έκανε το δεύτερο pit stop του (βάζοντας μέση γόμα) και επέστρεψε στην 4η θέση πίσω από τον Bottas, με την άλλη Mercedes-AMG. Έναν γύρο μετά ο Vettel άλλαξε ελαστικά και κατάφερε να κρατηθεί μπροστά από τον Hamilton, αν και η διαφορά τους μειώθηκε σε λιγότερο από 1 δλ.

Η σειρά του Leclerc για το δεύτερο pit stop ήρθε στον 37ο γύρο. Ο 21χρονος Μονεγάσκος διατηρήθηκε στην κορυφή, μπροστά από τον - προσωρινά δεύτερο – Bottas. Ο Hamilton επιτέθηκε στον Vettel, όμως ο Γερμανός υπερασπίστηκε τη θέση του.

Λίγα δευτερόλεπτα ήρθε η καταστροφή για τον Vettel. Ο Γερμανός οδηγός έχασε τη θέση του από τον Hamilton, έκανε τετ-α-κε και στη συνέχεια έχασε την εμπρός αεροτομή του μετά από επαφή με την Williams του George Russell. Κάθε ελπίδα για παρουσία του Vettel στο βάθρο χάθηκε σε εκείνο στο σημείο, με ρεαλιστικό στόχο τον τερματισμό στην 5η θέση, πίσω από τις δύο Mercedes-AMG και την Red Bull του Max Verstappen.

Και κάπου εκεί, 12 γύρους πριν τον τερματισμό άρχισε να εκτυλίσσεται η τραγωδία για τη Ferrari. Ο Leclerc παραπονέθηκε πρόβλημα στην απόδοση του κινητήρα και η διαφορά του από τον Hamilton μειωνόταν με εντυπωσιακό ρυθμό. Έτσι στον 48ο γύρο ο Βρετανός προσπέρασε τον Μονεγάσκο και το ίδιο έκαναν λίγο αργότερα οι Bottas και Verstappen.

Η ταυτόχρονη εγκατάλειψη των δύο οδηγών της Renault (Ricciardo και Hulkenberg) έφερε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας στον 55ο από τους 57 γύρους. Αυτό το περιστατικό χάρισε στον Leclerc τουλάχιστον την 3η θέση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα τον είχε προσπεράσει ο Verstappen.

Η νίκη του Hamilton είναι η 74η της καριέρας του στην F1, ενώ η δεύτερη θέση του Bottas τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας (με 44 βαθμούς έναντι 43 του Hamilton). Επόμενος αγώνας στην Κίνα, σε δύο εβδομάδες (14/4).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...