F1: Hamilton και Ferrari

  • -
  • -

Ο Lewis Hamilton βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του. Είναι στα 33 του, κατέκτησε μόλις το 5ο του πρωτάθλημα και έχει βάλει πλώρη για τα 7 του Michael Schumacher. Μόλις τον Ιούλιο υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Mercedes μέχρι το τέλος του 2020 και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα μείνει μέχρι τότε εκεί. Από εκεί και μετά τι θα γίνει όμως;

 

Μόλις την Τρίτη το Ιταλικό Autosprint είχε εξώφυλλο τον Lewis Hamilton στα … κόκκινα. Ο Vettel έχει πέσει σε κλίμα μεγάλης κριτικής και έχουμε ασχοληθεί με αυτό. Οι ελπίδες της Ferrari για πρωτάθλημα πέφτουν από τώρα στις πλάτες του Charles Leclerc και ο Vettel του χρόνου θα πρέπει να κερδίσει τον νεαρό Μονεγάσκο και δεν θα πρέπει να περιμένει βοήθεια.

 

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ο Hamilton είναι αυτή τη στιγμή ο οδηγός που ξεπερνάει το ύψος του και δίνει στην ομάδα του, έχοντας την αμέριστη υποστήριξη από αυτή, αυτό που χρειάζεται. Το πρωτάθλημα. Κάνοντας παράλληλα μια ζωή πολύ διαφορετική από άλλους οδηγούς. Πάρτι, μόδα, μουσική, ταξίδια. Όλα αυτά όμως έχουν τις ευλογίες της ομάδες από την στιγμή που η απόδοσή του στην πίστα είναι αυτή που είναι.

 

Από δω και πέρα όμως τι γίνεται; Σίγουρα ο Hamilton έχει αυτό που θέλει στην Mercedes. Την ομάδα γύρω του, πολύ δυνατό μονοθέσιο, την ελευθερία που ζητάει και άλλα δυο χρόνια συμβόλαιο που θα τον φέρει στα 35 του να μπορεί ακόμα να κοιτάζει ένα 3ετές συμβόλαιο.

 

Θα πάει στην Ferrari; Είναι το ερώτημα. Εχοντας πάρει ήδη 4 πρωταθλήματα με την Mercedes και δεν ξέρουμε προφανώς εάν θα πάρει κάποιο τα επόμενα δυο χρόνια, έχοντας ένα πρωτάθλημα με την McLaren, θα είχε απόλυτο νόημα να βρει ένα νέο κίνητρο στα 35 του να πάρει και πρωτάθλημα με την Ferrari.

 

Ο ίδιος οδηγεί αυτοκίνητα της Ιταλικής εταιρίας και δεν λίγες οι φορές που έχει πάει στο Maranello να παραλάβει το αυτοκίνητό του ο ίδιος. Τα λεφτά; Δεν θα είναι πρόβλημα από την στιγμή που η οικογένεια Agnelli που έχει μεγάλο ενδιαφέρον στην FIAT και την Ferrari έφερε τον Christiano Ronaldo στην Ιταλία. Θα μπορούσε να φέρει και τον σουπερ σταρ της F1.

 

Βέβαια μιλάμε από τώρα για το 2020, αλλά να είμαστε σίγουροι ότι η Ferrari θα κάνει το μεγάλο «μπάσιμο» για να προσλάβει τον Hamilton και μέχρι στιγμής η κινηση του Hamilton να πάει από την McLaren στην Mercedes του έχει βγει σε αντίθεση με τις κινησεις του Alonso για παράδειγμα.

 

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...