F1: Το μεγαλύτερο πλάνο πίσω από την ανταλλαγή Raikkonen/Leclerc

  • -
  • -

Σήμερα ήρθε επιτέλους η ανακοίνωση της αποχώρησης του Raikkonen από την Ferrari στο τέλος του 2019, η μετακίνηση του Leclerc στην θέση δίπλα στον Vettel για το 2019, αλλά και η πρόσληψη του Kimi Raikkonen στην ομάδα της Alfa Romeo Sauber για το 2019 και το 2020.

 

Για το πρώτο κομμάτι δεν είχαμε αμφιβολία μετά από όσα είδαμε στα paddock στην Monza. Η Ferrari τίμησε την συμφωνία που φαίνεται να υπήρχε ανάμεσα την πλευρά του οδηγού και στον εκλιπόντα Sergio Marchionne και ο Μονεγάσκος πήρε την αγωνιστική θέση στην Scuderia.

 

Όμως η μετακίνηση του Raikkonen στην Sauber για 2 μάλιστα χρόνια δείχνει ότι υπάρχει ένα γενικότερο πλάνο που αξίζει να το δούμε. Προφανώς δεν χωράει αμφιβολία για τις οδηγικές ικανότητες του Raikkonen. Οδηγός με πηγαίο ταλέντο και σημαντικό στοιχείο η διαφορετικότητα σε σχέση με τους συναδέλφους του και με πολυάριθμους πιστούς οπαδούς ανα την υφήλιο. Γιατί όμως επέστρεψε στην Sauber;

 

Σύμφωνα με τα Ιταλικά μέσα που βασίζουν τις πληροφορίες στα Φιλανδικά ο Raikkonen πήγε στην Sauber παίρνοντας και συνιδιοκτησία στην ομάδα. Αυτό βέβαια δεν εχει αποδειχθεί ακόμα και έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί.

 

Η Alfa Romeo Sauber έχει πλέον πολύ πολύ στενές σχέσεις με την Ferrari. Εχει γίνει η B ομάδα της Scuderia. Μην ξεχνάμε ότι ο Chief Designer της Ferrari, Simone Resta, πήρε μόλις ένα μήνα υποχρεωτικής άδειας για να πάει στην θέση του τεχνικού διευθυντή της Sauber, την στιγμή που σε άλλες περιπτώσεις η άδεια είναι 6 ή και 12 μήνες. Ο Lerclerc πήγε με τις «πλάτες» της Ferrari φέτος στην Sauber και όπως φαίνεται η Ferrari θα βάλει και δεύτερο δικό της οδηγό στην ομάδα με τον Antonio Giovinazzi. Ετσι ο Ericsson μένει χωρίς θέση, και δυσκολεύουν και οι επιλογές των Vandoorne και Ocon με τον δευτερο να υποστηρίζεται από την Mercedes.

 

Όμως τα πράγματα δείχνουν ότι ακολουθούν ένα πλάνο. Η Ferrari πόνταρε πάνω στον Vettel για την κατάκτηση ενός τίτλου. Ρίσκαρε με την πρόσληψη του Leclerc ακολουθώντας διαφορετικό μονοπάτι στους οδηγούς. Επέλεξε μετά από χρόνια να φέρει ένα νεαρό οδηγό και να ταράξει τα νερά.

 

Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που ο Leclerc δεν θα καταφέρει ή «σπάσει» υπο την πίεση του να οδηγεί για την Ferrari; Τι θα γίνει εάν ο Vettel αρχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από τον νεαρό όπως είχε να αντιμετωπίσει τον Ricciardo στην Red Bull Racing ή τον Webber; Το να αλλάξει δρόμο στις επιλογές της η Ferrari δεν είναι εύκολο καθώς το να βρει μια σταθερή και αξιόπιστη λύση όπως είναι αυτή τη στιγμή ο Raikkonen δεν υπάρχει στην αγορά η αντίστοιχη περίπτωση.

 

Τι κάνει λοιπόν; Βασίζεται στην επιθυμία του Raikkonen να συνεχίσει να τρέχει, να είστε σίγουροι ότι θα τον πληρώνει κιόλας, θα τον έχει ζεστό σε περίπτωση που θα χρειαστεί να επιστρέψει στην Scuderia, δίνει μεγάλη σημασία στην γρήγορη ανάπτυξη της συνεργασίας με την Alfa Romeo Sauber, κρατάει και τους Vettel και Leclerc σε μια ετοιμότητα του τύπου «υπάρχει ήδη έτοιμη η λύση εάν δεν τα πάτε καλά», και πιθανώς δίνει μια μεγάλη δημοτικότητα στην ομάδα της Sauber έχοντας στις τάξεις της έναν οδηγό με τόσο μεγάλο φανατικό κοινό.

 

Νομίζω ότι είναι ένα πλάνο το οποίο κρατάει χαρούμενες όλες τις πλευρές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...