F1: Μεγάλη νίκη για την Scuderia και τον Vettel στον Καναδά

  • -
  • -

Μια εμφατική νίκη έφερε η ομάδα της Ferrari με τον Vettel στην πίστα του Gilles Villeneuve στον Καναδά. Ο Γερμανός οδηγός δεν είχε κανένα πρόβλημα και ουσιαστικά δεν είχε αντίπαλο.

 

Η εκκίνηση είχε την μάχη ανάμεσα στους Verstappen και Bottas με τον Ολλανδό να φαίνεται ότι κερδίζει την 2η θέση, αλλά ο οδηγός της Mercedes «έβαλε τους αγκώνες» και κρατήθηκε πίσω από τον Vettel που δεν είχε πρόβλημα.

 

 

Ο αγώνας στον Καναδά πάντα μας δίνει αυτοκίνητο ασφαλείας με το ποσοστό εμφάνισης να είναι στο 44% και φέτος δεν μας άφησε παραπονεμένους. Μόλις στον 1ο γύρο ο Lance Stroll φάνηκε ότι έχασε τον έλεγχο της Williams και έπεσε πάνω στον Brendon Hartley με την Toro Rosso. Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του.

 

 

Μπροστά ο Vettel έκανε μια διαφορά ασφαλείας ενώ πιο πίσω οι Alonso και Leclerc μας έδιναν θέαμα για την 10η θέση. Ο Μονεγάσκος ταλαιπώρησε τον Ισπανό και κατάφερε να τον περάσει μόνο στα πιτ στοπ

 

H Red Bull Racing έφερε τον Ricciardo στα πιτ στον γύρο 18 και κατάφερε να τον φέρει μπροστά από τον Hamilton

 

 

Και ενώ μπροστά δεν υπήρχε δράση ο Alonso αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον 300ο του αγώνα λόγω προβλήματος στην εξάτμιση

 

 

Στον 50ο γύρο η κατάταξη είχε

 

 

Στο τέλος του αγώνα το ενδιαφέρον είχε εστιαστεί κατά πόσο ο Hamilton θα περνούσε τον Ricciardo στην μάχη για την 4η θέση. Εάν ο Hamilton έμενε εκεί θα ήταν ένα βαθμό πίσω από το Vettel στο πρωτάθλημα, αλλιώς θα ήταν ένα πόντο μπροστά. Όμως και ο Bottas είχε πίεση από τον Verstappen για την 3η θέση. Όμως ο Vettel ήταν ο μεγάλος νικητής φέρνοντας την νίκη για την Ιταλική ομάδα, μπροστά από τους Bottas, Verstappen, Ricciardo, Hamilton, Raikkonen, Hulkenberg, Sainz, Ocon και Leclerc.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...