F1: Είναι η Haas αντίγραφο της Ferrari;

  • -
  • -

Η ομάδα της Haas έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας καθώς από … τελευταία ομάδα το 2017 κατάφερε να βρεθεί 4η δύναμη φέτος. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι η συνεργασία που έχει με την Ferrari είναι υπερ του δέοντος … στενή,

 

Μιλώντας στο preview του αγώνα στο Μπαχρέιν ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Guenter Steiner απάντησε : «Όλοι έχουν το δικαίωμα να έχουν μια άποψη. Κάποιοι όμως έχουν μια άποψη που βασίζεται σε μηδέν στοιχεία. Δεν έχει μεγάλη αξία για μένα. Πιστεύω ότι όλοι στην ομάδα της Haas μπορούν να είναι περήφανοι για την δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και στην διάρκεια του χειμώνα για να φέρουν την VF-18 σε μια τόσο ανταγωνιστική κατάσταση. Είναι καλό για αυτούς. Μπορούν να είναι περήφανοι. Εάν κάποιοι έχουν θέμα, κανένα πρόβλημα με μένα. Στέλνουμε αναφορές με το τι κάνουμε, όπως όλοι, στην FIA. Έτσι είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ ότι δεν κάνουμε κάτι λάθος. Είμαι απόλυτα καλά με το πως κάνουμε την δουλειά. Σχεδιάζουμε την δική μας αεροδυναμική, όπως αναφέρουν οι κανονισμοί, και ναι, χρησιμοποιούμε μηχανικά μέρη της Ferrari, αλλά όλοι το γνωρίζουν τα τελευταία 2 χρόνια. Είμαστε χαρούμενοι εκεί που είμαστε»

 

Φαίνεται ότι δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες από την στιγμή που δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι γίνεται κάτι παράνομο. Το ερώτημα είναι κατά πόσο θα ακολουθήσουν το ίδιο σκεπτικό και άλλες μικρότερες ομάδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...