Ξεκινάει το πρωτάθλημα της F1

  • -
  • -

Ένα από τα συναρπαστικότερα πρωταθλήματα της Formula 1 ξεκινάει την Κυριακή στην πίστα του Μπαχρέιν. Στις 2 το μεσημέρι ο εκκωφαντικός θόρυβος των αλόγων των 24 μονοθεσίων θα πλημμυρήσει την έρημο. Λέμε συναρπαστικότερο γιατί έχουμε τους καλύτερους οδηγούς των τελευταίων χρόνων διασκορπισμένους στις 4 κορυφαίες ομάδες.

Έχουμε την μετακίνηση του περσινού πρωταθλητή Jenson Button (μαζί με τον αριθμό 1 στο μονοθέσιο) από την πρωταθλήτρια ομάδα της Brawn GP στην ομάδα της McLaren Mercedes, στην οποία θα έχει ομόσταυλο τον πρωταθλητή του 2008 Lewis Hamilton. Επέστρεψε στην ενεργό δράση ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Michael Schumacher, ο οποίος είχε εγκαταλείψει το 2006, με την ομάδα της Mercedes GP (περσινή Brawn GP) παίρνοντας το Νο3 στο μονοθέσιο, επειδή του αρέσουν οι μονοί αριθμοί, και έχοντας δίπλα του τον άλλο Γερμανό Nico Rosberg.

Οι Sebastian Vettel και Mark Webber θα συνεχίσουν να οδηγούν στην ομάδα η οποία, κατά γενική εκτίμηση, είχε το γρηγορότερο μονοθέσιο της περσινής σαιζόν, την Red Bull Racing και φυσικά έχουμε την μεγάλη μετακίνηση του Fernando Alonso στην ομάδα της Ferrari ο οποίος θα είναι δίδυμο με τον Felipe Massa. Ο Kimi Raikkonen προτίμησε να πάει στο πρωτάθλημα του WRC θέλοντας να κάνει μια διακοπή από την F1. Αυτές οι ομάδες και οι οδηγοί αναμένεται να είναι και οι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος. Κάπου εκεί θα πρέπει να ψάξουμε τον πρωταθλητή του 2010.

Στους άλλους συνδυασμούς αξίζει να αναφέρουμε ότι η BMW και η Toyota αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την F1, ενώ μπήκαν νέες ομάδες όπως η Lotus, η HRT (Hispania Racing Team) και η Virgin. H BMW άφησε την ομάδα στα χέρια του προηγούμενου αφεντικού της, του Peter Sauber, ενώ η Toyota δεν θέλησε να πουλήσει την ομάδα σε κανένα και απλώς αποχώρησε. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μαζί με τον Schumacher ο οποίος γεννήθηκε το 1969, επέστρεψε στην ενεργό δράση και ο Pedro de la Rosa με την ομάδα της Sauber. Ο Ισπανός οδηγός γεννήθηκε το 1971 και ήταν οδηγός εξέλιξης της McLaren Mercedes.

Τέλος θα πρέπει να κάνουμε αναφορά και στο όνομα του Bruno Senna. O Βραζιλιάνος δεν είναι άλλος από τον ανιψιό του Ayrton Senna o οποίος θα κάνει την εμφάνισή του στην F1 με την ομάδα της HRT.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...