F1: O … απολογισμός της Ferrari για το 2017

Ο Marchionne απάντησε σε ερωτήματα δημοσιογράφων

  • -
  • -

Χθες έγινε το πατροπαράδοτο δείπνο της Ferrari προς τους δημοσιογράφους και ο Sergio Marchionne, ο ισχυρός άντρας του FCA Group απάντησε στα ζητήματα που αφορούν την αγωνιστική ομάδα. Τι είπε λοιπόν για τα θέματα της Scuderia;

 

«Σκεπτόμενοι τι είχαμε πριν το 2017, δεν ήταν άσχημη χρονιά. Κάναμε καλούς αγώνες, αλλά η περίοδος μετά από το καλοκαίρι δεν ήταν ευχάριστη, ήταν ντροπιαστική. Ήταν ένας Γολγοθάς. Ο Binotto (τεχνικός διευθυντής της ομάδας), μου είπε ότι με τους 3 αγώνας της Ασίας και με τα ίδια θεωρητικά αποτελέσματα, θα είχαμε πάρει το πρωτάθλημα. Δεν πήγε σε αυτό τον δρόμο και δεν ήταν καλό. Ήμασταν λάθος σαν ομάδα και οι οδηγοί μας ήταν λάθος. Η Mercedes είχε κάποιο καιρό προβλήματα και μετά δεν έχασαν κάτι», είπε και συνέχισε «Πρέπει να κοιτάζουμε μπροστά. Από τα λάθη μαθαίνεις. Όπως για παράδειγμα είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να βελτιώσουμε την μονάδα ισχύος. Για τον λόγο αυτό κάναμε ήδη κάποιες αλλαγές στην δομή μας. Πιστεύω πολύ στην ‘επίπεδη΄ δομή που εφαρμόσαμε από τον Αύγουστο του 2016. Ακόμα και στην FIAT Chrysler δεν έχουμε δομή πυραμίδας. Θέλω όλο τον κόσμο να εμπλέκεται και οι Arrivabene και Binotto ήταν πολύ καλοί στο να την κάνουν συμπαγή»

 

«Από το 2018 περιμένω πολλά περισσότερα. Το μονοθέσιο θα παρουσιαστεί στις 22 Φεβρουαρίου και θα κάνει ημέρα κινηματογράφησης πριν πάει στην Βαρκελώνη. Θα συνεχίσω να μεταφέρω κόσμο από την γραμμή παραγωγής στο αγωνιστικό κομμάτι, όπως έχουμε κάνει ήδη και θα απελευθερώσουμε ανθρώπινους πόρους για να βελτιώσουμε την δημιουργικότητα. Είναι μια μέθοδος που δουλεύει. Όσον αφορά τον μηχανικό Sassi (επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης κινητήρα) : Μιλάμε για ένα ικανότατο μηχανικό. Αλλά σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο καταλάβαμε ότι μια επένδυση που κάναμε σε σημαντικό στοιχείο δεν πήγε καλό. Έπρεπε να επέμβουμε στις διαδικασίες. Το εξέτασα και πρότεινα να γυρίσει στην γραμμή παραγωγής μπλέκοντάς τον στην FCA. Προτίμησε να φύγει και εκτιμώ ότι θα παραμείνει στο αγωνιστικό κομμάτι (πιθανότατα να πάει στην Mercedes)», είπε ο Marchionne.

 

Μίλησε και για τους οδηγούς : «O Vettel έχει κάποιες ‘νότιες’ αντιδράσεις στον χαρακτήρα του. Με άλλα λόγια είναι συναισθηματικός. Εάν η μύγα μπει στην μύτη του υπάρχει πρόβλημα. Αλλά είναι άτομο που μελετά πολύ και εφαρμόζει. Είμαι σίγουρος ότι τα γεγονότα όπως αυτά στο Μπακού δεν θα επαναληφθούν, δεν θα δούμε το … νότιο κομμάτι του από δω και μπρος. Και ο Schumi κάπως έτσι ήταν. Ήταν συναισθηματικός και άλλαξε. Το ίδιο και ο Seb. O Kimi είναι μεγάλος άνθρωπος. Πρέπει να βρούμε την βίδα με την οποία λειτουργεί, που του επιτρέπει να είναι ο Kimi πάντα και όχι αραιά και που. Πάντα του στέλνω μηνύματα στο κινητό, είναι μεγάλος άνθρωπος και μεγάλο ταλέντο. Δεν συμφωνώ με αυτούς που λένε ότι ήταν κάποτε δυνατός. Είναι ακόμα δυνατός αλλά πρέπει να βρούμε την βίδα του. Μετά από τον Raikkonen θα πάρουμε κάποιο νεότερο, να δούμε πως θα πάει ο Leclerc και πρέπει να βρούμε χώρο και για τον Giovinazzi που το δικαιούται», τόνισε.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...