F1: Νικητής ο Hamilton, οδηγός του αγώνα ο Vettel

Μεγάλη ανάκαμψη από τον Γερμανό οδηγό της Ferrari

  • -
  • -

Μεγάλος νικητής στον Καναδά ανακηρύχτηκε ο Lewis Hamilton με δεύτερο τον Valtteri Bottas και τον Daniel Ricciardo στην 3η θέση με την Red Bull. Μεγάλη η προσπάθεια για τον Vettel ο οποίος κάποια στιγμή βρέθηκε τελευταίος, αλλά με μια μεγάλη προσπάθεια πέρασε τελικά στην 4η θέση.

 

Επεισοδιακή ήταν η αρχή με τον Verstappen να κάνει μια εκπληκτική εκκίνηση περνώντας στην 2η θέση.

 

 

Ο αγώνας όμως δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ένα γύρο και μπήκε σε καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας. Massa και Sainz χτύπησαν μεταξύ τους και βγήκαν εκτός αγώνα.

 

 

Μόλις στον 3ο γύρο η κατάταξη ήταν η εξής

 

 

Με την επανεκκίνηση ο Raikkonen παραλίγο να χτυπήσει στον τοίχο

 

 

Την στιγμή που ο Vettel έμπαινε μέσα για αλλαγή μπροστινής αεροτομής καθώς στην εκκίνηση χτύπησε με τον Verstappen

 

 

Μόλις στον 11ο γύρο ο Verstappen εγκατέλειψε λόγω προβλήματος στην μπαταρία του μονοθεσίου βρισκόμενος στην 2η θέση, πίσω από τον Hamilton.

 

 

Λίγο πιο μετά στον 24ο γύρο έχοντας ολοκληρωθεί κάποια πιτ στοπ η κατάταξη είχε

 

 

Με τον Hamilton και τον Bottas να έχουν μια σημαντική διαφορά η μάχη είχε εστιαστεί για την 3η θέση. Ricciardo, Perez, Ocon και με τις δυο Ferrari να κλείνουν την διαφορά η μάχη είχε πάρει φωτιά.

 

Ο Ocon με την Force India πίεζε τον ομόσταυλό του Perez αλλά δεν μπορούσε να περάσει. Το πλάνο ήταν να επιτεθεί αυτός στον Ricciardo με τα πιο φρέσκα λάστιχα. Παρόλο που η ομάδα έδωσε εντολή ο Μεξικανός δεν έκανε στην άκρη.

 

O Raikkonen ο οποίος ήθελε να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του και έπεσε πίσω, ενώ ο Vettel πίεσε και προσπέρασε τον Ocon και όχι μόνο αυτό, πέρασε και τον Perez καταλαμβάνοντας τελικά την 4η θέση.

 

 

Πέρα από τους Hamilton, Bottas και Ricciardo, οι υπόλοιποι της 10άδας ήταν οι Vettel, Perez, Ocon, Raikkonen, Hulkenberg, Stroll και Grosjean.

 

Η κατάταξη του αγώνα

 

 

O Hamilton μείωσε την διαφορά απο τον Vettel στους 12 βαθμούς στο πρωτάθλημα οδηγών

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...