Επίσημο: Ο Bottas στη Mercedes-AMG Petronas

Έπεσαν οι υπογραφές στο Brackley και ο 27χρονος Φινλανδός θα οδηγεί για τα ασημένια βέλη φέτος

  • -
  • -

Όπως είχαν προναγγείλει το GOCAR και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος από τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Valtteri Bottas είναι ο αντικαταστάτης του πρωταθλητή Nico Rosberg στην ομάδα της Mercedes-AMG.

Ο πρώην οδηγός της Williams θα είναι ο team mate του Lewis Hamilton, σε μία κίνηση που αποτελεί μέρος μίας συμφωνίας ανάμεσα σε τρεις ομάδες: Ο Felipe Massa ακύρωσε την αποχώρησή του από τη Williams, ενώ ο Pascal Wehrlein μεταπήδησε στη Sauber. Ο Rosberg που είχε ανακοινώσει αιφνιδιαστικά το «αντίο» του από την ενεργό δράση θα αναλάβει ρόλο πρεσβευτή της Mercedes-AMG Petronas Motorsport.

«Είναι μία συναρπαστική εξέλιξη για μένα και θα μου πάρει λίγο καιρό να συνειδητοποιήσω τι πραγματικά συμβαίνει. Είναι ένα ακόμη όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για μένα, να αγωνιστώ μία μία τόσο ιστορική ομάδα. Έχω πολλά να μάθω, τόσο όσον αφορά το πώς λειτουργεί η ομάδα στο εργοστάσιο, όσο στις δοκιμές και τους αγώνες», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο Bottas. Ο Φινλανδός έκανε το ντεμπούτο του στην F1 τον Μάρτιο του 2013 στην Αυστραλία και μετρά έως σήμερα 77 εκκινήσεις, 411 βαθμούς και 9 παρουσίες σε βάθρο.

«Ορισμένες φορές στη ζωή, απροσδόκητα γεγονότα οδηγούν σε ενδιαφέρουσες προοπτικές. Η απόφαση του Rosberg το Δεκέμβριο ήταν μία έκπληξη για εμάς και μία πρόκληση που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Ο Valtteri είναι προσγειωμένος, ευθύς και συγκεντρωμένος σε ό,τι κάνει. Γνήσιος Φινλανδός δηλαδή. Έχει εντυπωσιακό ιστορικό στις μικρές κατηγορίες και εννέα παρουσίες σε βάθρο της F1. Όμως ήρθε πλέον η στιγμή να ανέβει επίπεδο, ώστε να μάχεται για νίκες και πρωταθλήματα. Θέλω, εκ μέρους της Mercedes, να ευχαριστήσω την Williams για τη συνεργασία της στην μεταπήδηση του Valtteri και τη Sauber για την υπομονή της τις τελευταίες εβδομάδες», σχολίασε ο επικεφαλής της Mercedes Motorsport, Toto Wolff.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...