F1: Η Pole στον Hamilton, δεύτερος ο Rosberg

  • -
  • -

Ο Lewis Hamilton έκανε αυτό που χρειαζόταν σήμερα στο Abu Dhabi κατακτώντας την pole position για τον αυριανό αγώνα, μεταφέροντας έτσι την πίεση στον Nico Rosberg που θα εκκινήσει από την 2η θέση. Οι Red Bull Racing και οι Ferrari ακολούθησαν τις δυο Mercedes και ο Hamilton περιμένει να εμπλακούν στο παιχνίδι ώστε να μπουν ανάμεσα σε αυτόν και τον Rosberg ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες να κατακτήσει αυτός τον 4ο τίτλο του.

 

Στο πρώτο σκέλος των προκριματικών δεν είχαμε μεγάλες εκπλήξεις καθώς τα δυο μονοθέσια της Toro Rosso αντιμετώπιζαν περίεργα προβλήματα με τα ελαστικά τους από χθες και έτσι ήταν σε πολύ χαμηλές πτήσεις. Ο Wehrlein πέρασε στο Q2 και με αυτόν τον τρόπο αύξησε τις πιθανότητες για την κατάληψη της μαγικής 9ης θέσης στον αγώνα που θα φέρει την Manor και πάλι πάνω από την Sauber στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και συνεπώς να πάρει τα λεφτά από την FOM που αντιστοιχούν στην 10η θέση με τον 11ο να μην παίρνει τίποτα.

 

 

Στο δεύτερο σκέλος είχαμε τον Alonso να κάνει την ευχάριστη έκπληξη κατακτώντας την 10η θέση και περνώντας στο Q3. Ο Button στα τελευταία προκριματικά της καριέρας του έμεινε στην 12η θέση.

 

 

Στο 3ο και σημαντικό σκέλος ο Hamilton έκανε μια πολύ πειστική εμφάνιση μη αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Nico Rosberg, ενώ την τελευταία στιγμή ο Ricciardo πλασαρίστηκε στην 3η θέση μπροστά από τον Raikkonen που ίσως να είναι σημαντικό αύριο στην εκκίνηση.

 

 

Τα μάτια λοιπόν αύριο θα είναι στραμμένα στους Hamilton και Rosberg στην μάχη για τον τίτλο του 2016. Μην σας ξεγελούν τα σενάρια, γιατί ο δρόμος είναι μακρύς και σημασία έχει ποιος θα μπορέσει να αντέξει την πίεση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...