Kamaki, or not kamaki?

  • -
  • -

Με το άνοιγμα των σχολείων, οι δρόμοι της Αθήνας έχουν αρχίσει και πάλι να γεμίζουν. Και εκεί που, σταματημένη στο φανάρι, βρίζω για την κίνηση, ακούω τη φίλη μου από το διπλανό κάθισμα:

Ειρηλένα: Κύριε αστυνομικέ! Κύριε αστυνομικέ!

Σοφία: Τι φωνάζεις παιδάκι μου; Δεν έχω ούτε άδεια, ούτε δίπλωμα, ούτε ταυτότητα πάνω μου! Θα πληρώσεις εσύ την κλήση;

Ε: Ε καλά, πρώτη φορά είναι; Σιγά που θα μας γράψουν. Εγώ απλά μια απορία ήθελα να εκφράσω στον κύριο αστυνομικούλη από δω.

Σ: Γιατί εμένα κάτι μου λέει πως βλακεία ήθελες να ρωτήσεις;

Ε: Γιατί το παίζεις έξυπνη, γι’ αυτό. Εγώ απλά ήθελα να ρωτήσω αν χρεώνουν παράβαση και το καμάκι στο δρόμο και γι’ αυτό πια κανένας δεν μας «πειράζει». Παλιά είχαμε όλο και κάποιον να μας κορνάρει, να μας ακολουθεί, να παίζει μουσική… Ακόμα κι αν δεν ήταν ωραίος, είχε ένα σασπένς η διαδρομή βρε παιδάκι μου. Τώρα τους κοιτάς και ούτε που σου δίνουν σημασία.

Σ: Πες το ψέματα. Άσε που τώρα που όλοι φοράνε κράνος δεν μπορούμε να δούμε αν είναι ωραίος ο τυπάκος με την μοτοσυκλέτα. Κι από την άλλη, μία που τον είδες στο φανάρι και μία που εξαφανίστηκε. Ούτε να γυρίσει να κοιτάξει, ούτε να σηκώσει λίγο το κράνος να τον δούμε κι εμείς. Πάλι καλά που μερικοί έχουν και ωραίο σώμα και αρκούμαστε στο να τους κοιτάμε.

Ε: Εμ, είδες; Κάποιος κρυφός νόμος έχει βγει σίγουρα σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση στο δρόμο.

Σ: Λες;

Ε: Είμαι σίγουρη σου λέω!

Σ: Εγώ πάντως, λέω να μην ρωτήσεις γιατί αν υπάρχει αυτός ο νόμος θα μας πάνε μέσα για παρενόχληση. Δεν είμαστε για τέτοια τώρα.

Ε: Εγώ δεν το δέχομαι! Ακούς εκεί να μην μπορούμε να κάνουμε πια λίγο φλερτ στο δρόμο. Μας τα κόψανε όλα με την κρίση, θα μας κόψουν και το καμάκι;

Σ: Μας το έχουν κόψει ήδη χαζούλα. Τόση ώρα τι λέμε;

Ε: Λέμε πως σε μια ώρα διαδρομή τίποτα συνταρακτικό δεν συνέβη. Να! Ένα αυτοκίνητο γεμάτο αγοράκια. Πάμε να κάτσουμε δίπλα τους να δούμε μήπως γίνει το θαύμα;

Σ: Kαι ο Κος Αστυνομικός που φωνάζεις τόση ώρα; Θα την φάμε την κλήση κι έχουμε και κρίση. Εσύ θα την πληρώσεις να ξέρεις.

Ε: Τίποτα δεν θα πληρώσουμε. Στην τελική, θα κάνουμε λίγα νάζια και σ’ αυτόν.

Σ: Ναι, καλά! Με τόσα που τους έχουν κόψει από τους μισθούς, ούτε αυτό δεν πιάνει πια.

Ε: Εγώ πιστεύω πως υπάρχει Θεός! Αρκεί να μην φάμε άλλου είδους... "κλήση".

Σ: Τι εννοείς;

Ε: Χυλόπιτα ντε…