Ιταλική Trifecta

Πάνω από 30 χρόνια σε ακινησία

  • -
  • -

Να λοιπόν μια ιστορία «λουκούμι» κυρίως τους λάτρεις των κλασσικών αυτοκινήτων και περισσότερο βέβαια αυτούς που ζουν για τα ιταλικά σπορ μοντέλα των περασμένων δεκαετιών

Δύο Ferrari και μια Maserati ήταν τα ευρήματα της ανακάλυψης σε μια αποθήκη, τα οποία τον επόμενο μήνα θα δημοπρατηθούν στο Monterey της California (Mecum Auctions). Η δημοπρασία θα γίνει στις 18-20 Αυγούστου, ενώ ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την ιστορία των τριών μοντέλων. Οι πληροφορίες εμπλέκουν σαν ιδιοκτήτη τoν οδηγό αγώνων Luigi Chinetti, ο οποίος ήταν ο πρώτος εισαγωγέας Ferrari στην Β.Αμερική. Η κουβέντα για την ύπαρξη των τριών αυτοκινήτων στο Dallas, στριφογύριζε εδώ και χρόνια στους κύκλους των «ιστορικών-συλλεκτών» αλλά κανείς δεν την επιβεβαίωνε.

Τα αυτοκίνητα τα οποία έχουν βρέθηκαν με πολύ λίγα χιλιόμετρα και σε κατάσταση βιτρίνας είναι μια Ferrari Dino 246 GTS του 1974 με κάτω από 5.000 km, μια Ferrari 365 GTB/4 Daytona του 1972 με περίπου 16.000 km και μια Maserati Bora Coupe του 1977 με μόλις 1600 km!

Η Ferrari Dino 246 GTS του 1974 διαθέτει όλα τα χαρτιά της από την Luigi Chinetti motors και τον V6 κινητήρα των 2,4 λίτρων. Το χαρακτηριστικό «Rosso Corsa» κόκκινο χρώμα της είναι σε καλή κατάσταση, αλλά ίσως χρειαστεί κάποια επισκευή σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών. Αλλαγή χρειάζονται τα ελαστικά της και τα αμορτισέρ τα οποία είναι Koni.

Η άλλη κυρία από το εργοστάσιο της Ferrari, η Ferrari 365 GTB/4 Daytona του 1972 με τα αναδιπλούμενα φώτα, παίρνει ζωή από τον V12 4,4 λίτρων των 347 ίππων. Διαθέτει ανακατασκευασμένα φρένα και είναι βαμμένη στο μεταλλικό χρώμα «Rosso Cordoba».

Η Maserati Bora Coupe του 1977 σχεδιασμένη από το Giugiaro αποδίδει 275 ίππους από τον V8 των 4,9 λίτρων, ο οποίος συνεργάζεται με ένα 5άρι κιβώτιο της ZF. Το χρώμα της είναι μπλε μεταλλικό και το εσωτερικό έχει μαύρα δέρματα. Το εργοστασιακό αυτοκόλλητο αποκαλύπτει την τιμή της των 38.940 δολαρίων την εποχή που ήταν προς πώληση σε έκθεση του New Jersey.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...