Η αναβίωση του Ford Capri στο προσκήνιο

Trendy με κλασσικές επιρροές

  • -
  • -

Η μόδα των αναβιώσεων παλιών κλασσικών μοντέλων καλά κρατεί και η Ford αναμένεται να μπει και αυτή στο γνωστό πλέον παιχνίδι. Μοντέλα σταθμό για την ιστορία της Ford αποτέλεσαν αναμφίβολα οι τρεις γενιές Capri. Το νέο Capri που πληροφορίες θέλουν να προετοιμάζει η Ford, θα ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Megane Coupe και το VW Scirocco.

Το παρουσιαστικό του νέο Capri θα βασίζεται στο πρωτότυπο Iosis Max που παρουσιάστηκε το 2009. Η σχεδίαση θα ακολουθεί τη λογική ενός καθαρού coupe και όχι ενός hot-hatch, προδίδοντας και το σχεδιαστικό χαρακτήρα των μελλοντικών μοντέλων της Ford. Οι κινητήρες του νέου Ford Capri αναμένεται να είναι, εκτός από σύγχρονα σύνολα βενζίνης και εκδόσεις diesel, σε αντίθεση με το πρώτο Capri το οποίο είχε μόνο βενζινοκίνητες εκδόσεις. Ο κυβισμός των κινητήρων βενζίνης θα ξεκινά από τα 1,6 λίτρα και θα φτάνει τα 2,0 λίτρα, με το άνω άκρο των επιδόσεων να κυμαίνεται στα 6,0’’ για το τυπικό 0-100 km/h και την τελική ταχύτητα των 250 km/h.

Σίγουρα πάντως ο αυθεντικός χαρακτήρας του Capri, θα έρθει αρκετά αλλοιωμένος στη σύγχρονη εκδοχή, ξεκινώντας κυρίως από τον άξονα μετάδοσης της κίνησης. Η κίνηση στους πίσω τροχούς του πρώτου μοντέλου δύσκολα θα πάρει έγκριση από τα οικονομικά τμήματα της Ford, με το νέο Capri να ακολουθεί πιο βατά για την σύγχρονη εποχή μονοπάτια, με κίνηση στους εμπρός τροχούς και τελικό κόστος αγοράς περί τα 30.000 δολάρια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...