Νέες πληροφορίες για το Toyobaru του 2012

Προ των πυλών το νέο σπορ μοντέλο Toyota-Subaru

  • -
  • -

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που κυκλοφορούν σε αμερικανικά μέσα, το σπορ μοντέλο της συνεργασίας Toyota και Subaru αναμένεται να παρουσιαστεί και επίσημα στο Τόκιο τον Δεκέμβρη του τρέχοντος έτους. Η παραγωγή του μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσει για την Toyota από τις αρχές του 2012, με την Subaru να έχει τοποθετήσει την έναρξη της παραγωγής την άνοιξη του 2012.

Επί της ουσίας η υλοποίηση του μοντέλου θα γίνει σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την επίσημη ανακοίνωση του project τον Απρίλιο του 2008. Από την εποχή εκείνη έχουν παρουσιαστεί κατά περιόδους διάφορα πρωτότυπα, με πιο σημαντικά το Scion FR-S την περασμένης έκθεσης στην Νέα Υόρκη και το Toyota FT-86 II στην έκθεση της Γενεύης.

Παρόλο λοιπόν που το γενετικό στοιχείο της Subaru οδηγεί προς τετρακίνητα μοντέλα, το νέο σπορ μοντέλο θα βασίζεται σε μια αμιγώς πλατφόρμα με κίνηση στους πίσω τροχούς, αποκλείοντας κάποια τετρακίνητη εκδοχή. Ο κινητήρας θα είναι ο φρέσκος επίπεδος 2,0 λίτρων της Subaru, με τις πληροφορίες να δείχνουν ότι θα διαθέτει ατμοσφαιρική ανάσα.

Η Toyota από την μεριά της επενδύει στο νέο μοντέλο, σαν την αναβίωση του θρυλικού AE86, το οποίο τιμούσε με το παραπάνω τις χαρές της πίσω κίνησης. Αν και πρακτικά ταυτόσημα, τα δύο μοντέλα αναμένεται να διαφοροποιούνται αισθητικά, κουβαλώντας σχεδιαστικά στοιχεία από την κουλτούρα κάθε κατασκευαστή. Πάντως, έχουν ήδη δημιουργηθεί φήμες για προεκτάσεις του νέου μοντέλου, όπως μια ανοιχτή convertible έκδοση ή μια πιο πρακτική sedan εκδοχή.

Πηγή έμπνευσης για το νέο μοντέλο, θεωρείται το αφεντικό της Toyota Akio Toyoda, ο οποίος είναι λάτρης της σπορ οδήγησης και μαζί με μια ομάδα μηχανικών της ιαπωνικής εταιρείας ονειρεύονταν εδώ και χρόνια την αναβίωση της AE86.

Στην άλλη μεριά οι άνθρωποι της Subaru είναι περήφανοι για το νέο boxer κινητήρα τους, προσπαθώντας να δημιουργήσουν υγιείς συνεργασίες για την προώθηση μηχανικών μερών. To project με την Toyota θεωρείται ιδανικό, μετά τις προβληματικές απόπειρες με την General Motors, για ένα βασισμένο στο Impreza-Saab 9-2X και ένα Tribeca-Saab 9-6X.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...