Η Mitsubishi ξεκινά την παραγωγή του i-MiEV για την Ευρώπη

Στην αγορά από τον Δεκέμβριο 2010

  • -
  • -

Η Mitsubishi ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής της νέας γενιάς του ηλεκτρικού i-MiEV Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Το ευρωπαϊκό i-MiEV κατασκευάζεται μαζί με τα Peugeot iOn και Citroën C-ZERO στο εργοστάσιο Mizushima στην Ιαπωνία. Η Mitsubishi προγραμματίζει την πώληση του i-MiEV στην Ευρώπη σε 14 χώρες*1 μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία από το Δεκέμβριο του 2010, ενώ από το 2011 οι πωλήσεις θα επεκταθούν σταδιακά σε περισσότερες χώρες.

Η Mitsubishi κατασκευάζει και εμπορεύεται το i-MiEV ιαπωνικών προδιαγραφών ήδη από το 2009. Συγκριτικά με την έκδοση της ιαπωνικής αγοράς, το ευρωπαϊκών προδιαγραφών i-MiEV περιλαμβάνει ειδικά χαρακτηριστικά όπως:

  • νέα σχεδίαση εμπρός και πίσω προφυλακτήρων,
  • αναδιάταξη κεντρικού τμήματος ταμπλό,
  • βελτιωμένη άνεση εσωτερικού.

Επιπλέον, η ασφάλεια – ενεργητική & παθητική – έχει βελτιωθεί με την προσθήκη του συστήματος ελέγχου της ευστάθειας (Active Stability Control - ASC), καθώς και με πλευρικούς και τύπου κουρτίνας αερόσακους, όλα στο στάνταρ εξοπλισμό. Το διάστημα Απριλίου 2010 - Μαρτίου 2011, η Mitsubishi σχεδιάζει να πουλήσει 5.000 i-MiEV σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων που κατασκευάζονται για τις Peugeot και Citroen.

 

*1: Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Βρετανία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...