Το επόμενο Lada Niva από τον Pininfarina;

Νέο μοντέλο, με στόχο την ευρωπαϊκή αγορα

  • -
  • -

Θετικές είναι οι εξελίξεις για την ρώσικη εταιρεία AvtoVAZ η οποία ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στην ευρωπαϊκή αγορά, αναζητώντας βοήθεια, από καταξιωμένα ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτή τη φορά οι πληροφορίες, φέρνουν τον σπουδαίο ιταλικό οίκο Pininfarina να αναλαμβάνει την κατασκευή του μελλοντικού Lada Niva. Σίγουρα θα πρέπει να συμφωνηθούν πολλά, πριν μια τέτοια συνεργασία πραγματοποιηθεί. Ο Pininfarina σχεδιάζει να κατασκευάσει το αυτοκίνητο στην Ιταλία, προωθώντας το, σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά.

Πιο συγκεκριμένες πληροφορίες αναφέρουν, ότι η ιταλική φίρμα, σκοπεύει να σχεδιάσει μια εντελώς νέα πλατφόρμα, βασίζοντας εκεί το νέο Lada Niva, το οποίο θα διατίθεται και σε 7θέσια έκδοση. Πάντως οτιδήποτε και συμφωνηθεί, τα πρώτα δείγματα γραφής της συνεργασίας δεν αναμένονται πιο γρήγορα από το 2012 ή 2013.

Η AvtoVAZ που πέρυσι αντιμετώπιζε αρκετές δυσκολίες, αρχίζει να βρίσκει το σωστό δρόμο τόσο στην ρώσικη, όσο και στην ευρύτερη αγορά. Μια συνεργασία με την Dacia, για ένα μοντέλο βασισμένο στο Logan, είναι μέσα στα σχέδια της εταιρείας, αξιοποιώντας και την σχέση της,  με την Renault.

Η τελευταία θέλει να επωφεληθεί ολοένα και περισσότερο από το μερίδιο που διαθέτει στην AvtoVAZ, έχοντας ως σκοπό να φτάσει το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στο 40% της ρωσικής αγοράς, αυξάνοντας παράλληλα και την παραγωγή της για το 2012.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...