Η VW κοιτάει την εξαγορά της Alfa Romeo

Cuore sportivo με γεύση VW Group

  • -
  • -

Ξεκινώντας εδώ και κάμποσο καιρό σαν φήμη, το σενάριο περί εξαγοράς της Alfa Romeo από την VW αρχίζει να παίρνει πιο αληθινές διαστάσεις. Οι Γερμανοί φαίνεται να είναι έτοιμοι να περιλάβουν την Alfa Romeo στους κόλπους τους, με σκοπό να κυνηγήσουν την απήχηση του ονόματος και την ιστορία της εταιρείας και πιθανόν να ελαφρώσουν την γκάμα της Audi από σπορ μοντέλα. Μια τέτοια εξέλιξη θα έφερνε σε δεινή θέση την Seat, η οποία μάλλον δεν θα χωρούσε στα πλάνα, των αφεντικών της VW.

Το παραπάνω σενάριο θα εξυπηρετούσε άριστα το στόχο των Γερμανών, ώστε μέχρι το 2018 να έχουν καταλάβει την «πρωτιά», σαν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Οι Ιταλοί με την σειρά τους, αναγνωρίζουν το ενδιαφέρον των Γερμανών, θεωρώντας όμως εξαιρετικά βαρύ το τίμημα απώλειας της θρυλικής Alfa Romeo. Προς το παρόν, παρόλο που η Alfa Romeo αρχίζει να αποδυναμώνεται μέσα στο Fiat Group, οι Ιταλοί επιμένουν στο πλάνο που έχουν θέσει για την εταιρεία και το οποίο προβλέπει η Alfa Romeo να φθάσει τουλάχιστον τις 500.000 πωλήσεις ετησίως (μέχρι το 2014), συμπεριλαμβανομένου και του «ανοίγματος» στην αμερικάνικη αγορά.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...