Ηλεκτρικό σκούτερ από τη Smart

Θα το δούμε στην έκθεση του Παρισιού

  • -
  • -

Φαίνεται πως το ανανεωμένο Fortwo δεν θα είναι το αστέρι της Smart στην έκθεση του Παρισιού. Το ενδιαφέρον στο σταντ της θυγατρικής της Mercedes-Benz θα τραβήξει το νέο της όχημα, ένα ηλεκτρικό σκούτερ. Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν οι τελευταίες μας πληροφορίες.

Αν τελικά οι πληροφορίες μας επαληθευτούν, το σκούτερ της Smart θα είναι η απάντηση στο επίσης ηλεκτρικό πρωτότυπο σκούτερ C1-E που παρουσίασε η BMW τον Οκτώβριο του 2009, το οποίο βασίζεται στο BMW C1 που ήταν διαθέσιμο στην αγορά μεταξύ 2000 και 2003.

Η επέκταση της γκάμας της Smart λοιπόν συνεχίζεται με άλλο ένα όχημα για την πόλη. Αν και η λογική λέει πως θα είναι -όπως και το Fortwo- διθέσιο, ίσως τελικά να μεταφέρει μόνο τον οδηγό του. Ειδικά αν η ονομασία που θα επιλεχθεί είναι… ForOne!

 

125 χρόνια πριν – Η πρώτη μοτοσυκλέτα του κόσμου

Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που η Smart ασχολείται με δίκυκλα, όχι όμως και για τη “μαμά Daimler”. Στις 29 Αυγούστου 1885 ο Gottlieb Daimler κατέθεσε αίτηση Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεσή του με τίτλο “Riding Car”, το οποίο τελικά πήρε στις 11 Αυγούστου 1886 με No DRP 36 423. Το πρωτότυπο, το οποίο είχε “κινητήρα βενζίνης ή πετρελαίου” είχε απόδοση 0,37 kW και ήταν η πρώτη μοτοσυκλέτα στον κόσμο. Το Νοέμβριο, ο μικρότερος γιος του Daimler, ο Adolf, έκανε το πρώτο ταξίδι με τη μοτοσυκλέτα από το Cannstatt στο Untertürkheim, πετυχαίνοντας ταχύτητα έως και 12 km/h! Απολαύστε το “Riding Car” του Daimler στο παρακάτω video.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...