Bugatti 57SC Atlantic - Το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο

Εκτίθεται στο Μουσείο Mullin στην Καλιφόρνια

  • -
  • -

Μία Bugatti 57SC Atlantic του 1936 είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο και εκτίθεται για λίγο καιρό στο μουσείο αυτοκινήτου Mullin που έχει την έδρα του στην Καλιφόρνια. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι πραγματικά σπάνιο και ελάχιστοι έχουν δει ένα από τα τρία που υπάρχουν στον κόσμο ακόμη κι ως έκθεμα.

Το μοντέλο Atlantic παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στο Παρίσι το 1935 με την ονομασία Aerolithe Electron Coupe και δόθηκαν τρεις παραγγελίες κατασκευής. Ο Jean Bugatti χρησιμοποίησε αλουμινένια πάνελ τα οποία μοντάρισε πάνω στο πανίσχυρο κι επαναστατικό για τα δεδομένα της εποχής σασί με το κωδικό 57S. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης του μουσείου είναι το υπ’ αριθμό 57374 και πιστεύεται ότι είναι το πιο αυθεντικό εκ των τριών της σειράς. Κατασκευάστηκε το 1936 και πιστεύεται ότι κάποια τμήματα του πρωτοτύπου χρησιμοποιήθηκαν αυτούσια στο μοντέλο παραγωγής. Πρώτος ιδιοκτήτης του ήταν ο λόρδος Victor Rothschild ο οποίος το παρήγγειλε σε χρώμα γαλάζιο με σκούρο μπλε εσωτερικό. Το 1939 στάλθηκε στο εργοστάσιο για να τοποθετηθεί turbo. Δεύτερος ιδιοκτήτης του ήταν ο Bob Oliver ο οποίος το μεταπώλησε το 1971 έναντι 59.000 δολαρίων στον Peter Williamson, έναν λάτρη του αυτοκινήτου, ο οποίος το αναπαλαίωσε με ευλάβεια ώστε να το φέρει στην αρχική μορφή του 1939.

Το 2003 ξαναείδε το φως της δημοσιότητας ως έκθεμα της Pebble Beach Concours d'Elegance και φέτος ο οίκος δημοπρασιών Gooding & Company ανέλαβε την πώληση του μοναδικού αυτού αυτοκινήτου. Άγνωστος συλλέκτης το απέκτησε έναντι άγνωστου ποσού κι ευτυχώς για όλους εμάς αποφάσισε να το εκθέσει στους φίλους του αυτοκινήτου που μπορούν να εκτιμήσουν ένα πραγματικά ανεκτίμητο μοντέλο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...