Ford Focus RS Le Mans Classic

Σε ανάμνηση των θρυλικών αγωνιστικών της Ford στο Le Mans

  • -
  • -

Θέλοντας να τιμήσει τα μοντέλα της Ford που έγραψαν ιστορία στο Le Mans 24 Hours, η γαλλική Ford ετοίμασε πέντε ειδικά Focus RS για τον αγώνα Le Mans Classic που γίνεται 9-11 Ιουλίου 2010. Τα πέντε RS έχουν τον αριθμό και τα χρώματα των θρυλικών Ford που έχουν θριαμβεύσει στον 24ωρο αγώνα:

  1. Μαύρο με ασημί λωρίδες: σε ανάμνηση του Ford Mk II που κέρδισε το 1966.
  2. Κόκκινο με λευκές λωρίδες: σε ανάμνηση του Ford Mk IV που κέρδισε το 1967.
  3. Λευκό με μία λεπτή μπλε κεντρική λωρίδα που πλαισιώνεται από κόκκινη μπορντούρα: σε ανάμνηση του πανέμορφου Ford Mk IIB, με το οποίο συμμετείχε η Ford στο Le Mans 24-hours το 1967.
  4. Δίχρωμο μπλε και πορτοκαλί: σύγχρονη εκδοχή των GT40 που κυριάρχησαν στο Le Mans το 1968 και 1969.
  5. Δίχρωμο λευκό και μπλε: προς τιμήν του Ford Capri RS 2600 που κέρδισε στην κατηγορία Touring το 1972.

Τα πέντε μοναδικά Focus RS έχουν ειδικά διαμορφωμένες καμπίνες. Τα καθίσματα Recaro είναι επενδεδυμένα από δέρμα και αλκαντάρα με ρομβοειδή σχέδια, μπροστά και πίσω, με ραφές ασορτί με το αμάξωμα. Το κάλυμμα του επιλογέα, η λαβή του χειρόφρενου και το κεντρικό υποβραχιόνιο φέρουν επένδυση δέρματος, ενώ ένας δερμάτινος οδηγός ζώνης ασφαλείας έχει προστεθεί στα εμπρός καθίσματα. Κάθε αυτοκίνητο θα φέρει αριθμημένη πλακέτα στο ταμπλό που θα επιβεβαιώνει την αποκλειστικότητά του μέσα στη συλλογή.

Τα πέντε αυτοκίνητα θα εμφανιστούν στο 2010 Le Mans Classic τον Ιούλιο, με οδηγούς υψηλούς καλεσμένους της Ford εξέχουσες προσωπικότητες που θα ολοκληρώσουν ορισμένους γύρους της πίστας στο πλαίσιο αγώνων διαφορετικών κατηγοριών, σχεδιασμένων για αυτοκίνητα μιας συγκεκριμένης εποχής.

Τα μοντέλα Focus RS Le Mans Classic θα πλαισιώσει στην πίστα μία έκδοση Ford Focus RS500 περιορισμένης παραγωγής με φουτουριστική εμφάνιση σε εντυπωσιακό matt black –ένα ακόμα χρώμα που έχει εξάψει τη φαντασία αμέτρητων οπαδών της Ford στο μεγαλύτερο αγώνα αντοχής στον κόσμο.

Αφού ο πέμπτος αγώνας Le Mans Classic ολοκληρωθεί, αυτά τα πέντε μοναδικά Focus RS Le Mans Classic θα πουληθούν με την προσθήκη πολύ αξιόλογων αξεσουάρ. Εφοδιασμένα με τα RS (1) ή RS Technology (2) packs, θα φέρουν ένα χρονόμετρο Le Mans Classic - αυτόματος χρονογράφος 3 δεικτών με μεγάλη οθόνη ημερομηνίας και ζαφειρένιο φόντο (παραγωγή περιορισμένη στα 600 τεμάχια).

 

(1) RS pack: Εμπρός & πίσω καθίσματα Recaro, parking assist, θερμοανακλαστικό, θερμαινόμενο παρμπρίζ, σύστημα εισόδου & εκκίνησης χωρίς κλειδί.

(2) RS Technology pack: Σύστημα πλοήγησης DVD με οθόνη αφής και κάμερα οπισθοπορείας, CD-MP3 player 8-ηχείων, bluetooth-2 kit, ογκομετρικός, περιμετρικός συναγερμός και σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...