Εκλογές διοικητικού συμβουλίου της Renault

Επανεκλογή Ghosn

  • -
  • -

Η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Renault αποφάσισε την ανανέωση της θητείας του Carlos Ghosn, ο οποίος θα εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντα του Προέδρου και Γενικού Διευθυντή για τέσσερα ακόμη χρόνια.

Η καριέρα του Ghosh στον κλάδο των αυτοκινήτων ξεκίνησε το 1978 από τη Michelin στην οποία εργάστηκε για 18 χρόνια, ανεβαίνοντας όλη τη σκάλα της ιεραρχίας. Ήταν επικεφαλής της Michelin Λατινικής και Βόρειας Αμερικής με μεγάλη επιτυχία και στις δύο. Προσλήφθηκε στη Renault το 1996 ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος και τρία χρόνια αργότερα ανέλαβε την αναδιοργάνωση της προβληματικής τότε Nissan. Από το Μάιο του 2005 είναι πρόεδρος της Renault ενώ εξακολουθεί να έχει το τιμόνι της Nissan.

Ονομάστηκε «Σαμουράι» και «Le Cost Killer» (Δολοφόνος του κόστους) λόγω των ενεργειών που έκανε κατά την αναδιάρθρωση της Nissan. Παράλληλα είναι μέλος των συμβουλίων της Alcoa, Sony και IBM. Μοιράζεται το χρόνο του μεταξύ Παρισιού και Τόκιο, ενώ οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις είναι τεράστιες.

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν είναι τα πάντα γι’ αυτόν οι επιχειρήσεις και παρά τον πολυάσχολο τρόπο ζωής του, είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών, βρίσκοντας πάντα το χρόνο για να χαρεί την οικογένειά του. Φιλοσοφία ζωής είναι οδηγία που έχει δώσει στο Nissan Advanced Technology Center που βρίσκεται στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Όλοι οι εργαζόμενοι εκεί καλούνται να φύγουν από το χώρο εργασίας τους το αργότερο μέχρι τις 8 το βράδυ, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα εργασιοπληξίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...