Η Audi ντύνεται στα… green

Επενδύει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

  • -
  • -

Η Audi σκοπεύει να επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την υποστήριξη του στόχου αυτού, υπέγραψε συμφωνία με τη διεθνή κοινοπραξία "Desertec Industrial Initiative". Ο μακροπρόθεσμος στόχος της κοινοπραξίας αυτής είναι η φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή ενέργειας στις ερήμους της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. "Όταν στην Audi κάνουμε λόγο για βιώσιμη κινητικότητα, εξετάζουμε το σύνολο του ενεργειακού ισοζυγίου", δήλωσε ο Rupert Stadler, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi AG.

Η γερμανική φίρμα σχεδιάζει το λανσάρισμα του πρώτου μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου της στην αγορά το 2012. Σύμφωνα με τον Stadler λοιπόν, η green στρατηγική της Audi δεν αφορά μόνο στην παραγωγή των αυτοκινήτων, αλλά και στην εξασφάλιση ότι οι πελάτες της θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. "Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Audi θα χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια που έχει παραχθεί χωρίς επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Για την επίτευξη αυτού του στόχου γίναμε υποστηρικτές της ανάπτυξης σταθμών παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον αέρα", δήλωσε ο Stadler.

Η κοινοπραξία "Desertec Industrial Initiative" αναπτύσσει τις κατάλληλες συνθήκες για στοχευμένες επενδύσεις σε ηλιακή και αιολική ενέργεια, βασισμένες σε προσεκτική ανάλυση. Σήμερα η Desertec Industrial Initiative υποστηρίζεται από 16 ιδρυτικά μέλη, το DESERTEC Foundation και άλλες εταιρείες που συνεργάζονται για την υποστήριξη των στόχων της κοινοπραξίας.

Στο ενεργειακό ισοζυγίο των προϊόντων της, η Audi AG περιλαμβάνει και τις μεθόδους παραγωγής. Ήδη ένα ποσοστό της ενέργειας που απαιτείται στην παραγωγή αυτοκινήτων τροφοδοτείται στα εργοστάσια της Audi από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως π.χ. από φωτοβολταϊκά πάνελ που βρίσκονται στις στέγες εγκαταστάσεών της στη Γερμανία. Στο μέλλον, επιπλέον 14.000 μεγαβατώρες περίπου πρόκειται να προστεθούν μέσω αιολικής ενέργειας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...