Η Maserati ετοιμάζει σπορ σεντάν

Στόχος οι BMW M5 και Mercedes E 63 AMG

  • -
  • -

Υψηλούς στόχους έχει θέσει η Fiat για τη Maserati την επόμενη πενταετία. Η ιταλική φίρμα θέλει να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις της και για να το πετύχει αυτό θα επεκτείνει τη γκάμα της προς τα κάτω. Το νέο σπορ σεντάν θα κληθεί να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως η BMW M5, η Mercedes-Benz E 63 AMG και το Audi RS6. Προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό 10% του μεριδίου της συγκεκριμένης κατηγορίας, η Maserati σκοπεύει να βελτιώσει το δίκτυο αντιπροσώπων της και να εκσυγχρονίσει τις μεθόδους παραγωγής και μείωσης κόστους.

Η άλλη μεγάλη αλλαγή στη γκάμα της ιταλικής φίρμας είναι ο αντικαταστάτης της τετράθυρης Quattroporte, που θα έχει εντελώς διαφορετική σχεδίαση και έμφαση στην οδηγική αίσθηση και την ποιότητα κατασκευής. Στόχος να αυξηθεί το ποσοστό πωλήσεων στην κατηγορία από 3% σε 8%. Για να το πετύχει αυτό βέβαια θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον νέο και ιδιαίτερα σκληρό ανταγωνισμό εκ των Porsche Panamera και Aston Martin Rapide. Οι Maserati GranTurismo και GranCabrio, τέλος, θα συνεχίσουν την εμπορική τους πορεία χωρίς σημαντικές αλλαγές.

Το 5ετές πλάνο της Maserati δόθηκε στη δημοσιότητα από τον CEO του Fiat Group, Sergio Marchionne, σε μια πολύωρη παρουσίαση σε επενδυτές στο Τορίνο, όπου παρουσιάστηκε επίσης το προϊοντικό πλάνο των Fiat, Abarth, Alfa Romeo, Lancia-Chrysler, Jeep και Ferrari.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...