Opel: η τολμηρή στρατηγική αποδίδει

Επένδυση σε εναλλακτικά συστήματα κίνησης και ανανέωση του 80% της γκάμας μέχρι το 2014

  • -
  • -

Όπως έχει ανακοινώσει η Opel, πρόκειται να επενδύσει 11 δις ευρώ για την ανανέωση του 80% της προϊοντικής γκάμας της μέχρι το 2014. Μεταξύ των νέων project περιλαμβάνεται το λανσάρισμα μοντέλων με εναλλακτικές μορφές κίνησης, όπως το ηλεκτρικό Ampera που θα κυκλοφορήσει το 2011. Γι’ αυτό το λόγο η γερμανική εταιρεία προτίθεται να προσλάβει έως 250 μηχανικούς στο Διεθνές Κέντρο Τεχνικής Εξέλιξης στο Rüsselsheim, εν όψει του αυξημένου φόρτου εργασίας που συνεπάγεται η τολμηρή προϊοντική στρατηγική της.

Παράλληλα, τα νέα μοντέλα Insignia και Astra αποδίδουν καρπούς, αναγκάζοντας την Opel να αυξήσει βάρδιες στις γραμμές παραγωγής για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση.

Το εργοστάσιο του Rüsselsheim, όπου έχουν ήδη κατασκευαστεί περισσότερα από 200.000 Insignia, προγραμματίζει πέντε επιπλέον βάρδιες κατά τη διάρκεια του Μαΐου και του Ιουνίου. Στο εργοστάσιο του Gliwice στην Πολωνία, όπου κατασκευάζεται το νέο 5θυρο Astra, θα προσθέσει 17 έξτρα βάρδιες όλο τον Ιούνιο καθώς οι παραγγελίες πανευρωπαϊκά έχουν φτάσει ήδη τις 120.000 παραγγελίες.

Η ανανέωση της γκάμας θα συνεχιστεί τον Ιούνιο, οπότε και θα λανσαριστεί το νέο Opel Meriva, με το Astra station wagon-Sports Tourer να ακολουθεί αργότερα μέσα στη χρονιά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...