Συμφωνία συνεργασίας Daimler-Renault

  • -
  • -

Οι συζητήσεις αφορούν τη συνεργασία για την ανάπτυξη νέων μοντέλων για τις μικρές κατηγορίες, τη χρήση κοινών κινητήρων και για τις δύο μάρκες, αλλά και συνέργιες σε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η Renault όσο και η Daimler δεν αναζητούν σχέδιο συγχώνευσης αλλά θα κάνουν μια ανταλλαγή μετοχών ώστε να επισημοποιηθεί η πρόθεσή τους για συνεργασία.

Στην έκθεση της Γενεύης ο Πρόεδρος της Renault Carlos Ghosn δήλωσε ότι στα πλαίσια της συνεργασίας υπάρχει και η δυνατότητα να αποκτήσουν από κοινού ένα μερίδιο κάποιας άλλης εταιρείας εάν φυσικά συντρέχουν λόγοι. Η Renault εδώ και 11 χρόνια έχει συνεργασία επί μετοχικής βάσης με τη Nissan και εξετάζεται το θέμα εισόδου και τρίτου συνεργάτη.

Σε ό,τι αφορά την Daimler η προϊστορία των συνεργασιών της μετρά πολλούς ατυχείς «γάμους» με την Mitsubishi, τη Hyundai και εσχάτως την Chrysler, ωστόσο η εξαγορά των μετοχών της Renault δεν είναι λύση που της ταιριάζει, αλλά κρίνεται απολύτως απαραίτητη καθώς η ίδια δεν μπορεί να κάνει κερδοφόρες τις επενδύσεις στα μικρά αυτοκίνητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...