Στην Ελλάδα το ηλεκτρικό ID.Buzz – Αυτές είναι οι τιμές του

Διαθέσιμο και στην χώρα μας είναι πλέον το Volkswagen ID.Buzz, με την ελληνική αντιπροσωπεία να ανακοινώνει και τις πρώτες τιμές.

  • -
  • -

Το ID.Buzz είναι το αυτοκίνητο με το οποίο η Volkswagen αναβιώνει τον θρύλο του Bulli και τον φέρνει στην σύγχρονη εποχή, καθώς κινείται αποκλειστικά με ρεύμα, όπως και όλα τα μοντέλα της οικογένειας ID. Η πρώτη φορά που είχαμε δει το ID.Buzz από κοντά ήταν στην Αστυπάλαια, στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιεί εκεί η Volkswagen ώστε να μετατραπεί το νησί σε «πράσινο», ενεργειακά.

Αυτή τη στιγμή το γερμανικό ηλεκτρικό διατίθεται αποκλειστικά σε πενταθέσια διάταξη, με την τιμή να ξεκινά από τα 55.000 ευρώ, όμως σταδιακά οι επιλογές θα αυξηθούν, καθώς στην διαθέσιμη γκάμα θα προστεθεί εξαθέσια και εφταθέσια διάταξη, ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερες μεταφορικές ανάγκες.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/4a1de41ec8b2e4d5175e5fe5237027c7.jpg

Εξωτερικά η σχεδίαση παραπέμπει στο Bulli αλλά είναι άμεσα εμφανές ότι πρόκειται για μοντέλο της οικογένειας ID, ενώ στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Το κορυφαίο όλων είναι το Seaqual. Πρόκειται για υλικό που παραπέμπει σε δέρμα όμως είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια που έχουν συλλεχθεί από τους ωκεανούς.

Δείτε ακόμα: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Δες πόσο κοστίζουν με την επιδότηση τα 10 καλύτερα!

Η κίνηση του ID.Buzz γίνεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που τοποθετείται στον πίσω άξονα και αποδίδει 200 ίππους, ενώ για την αποθήκευση του ρεύματος φροντίζει η μπαταρία των 82 kWh. Η φόρτιση μπορεί να γίνει σε AC με ταχύτητα μέχρι και 11 KW, ενώ αν συνδεθεί σε DC φορτιστή μπορεί να «τραβήξει» ρεύμα με ισχύ μέχρι και 170 KW.

Φυσικά οι χώροι είναι ένα από τα δυνατά του στοιχεία με εκείνον για τις αποσκευές να ξεκινά από τα 1.121 λίτρα και να φτάνει τα 2.205 λίτρα αν πέσουν τα καθίσματα.

Ακολουθούν δύο φωτογραφίες ενός από τα πρώτα ID.Buzz που ήρθαν στην Ελλάδα, ενώ το αυτοκίνητο μεταφέρεται στις εγκαταστάσεις της Kosmocar στην Μάνδρα Αττικής.

volkswagen-vw-id.buzz-magoula-1

volkswagen-vw-id.buzz-magoula-2

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις της DNA High Performance Filters στην Μανδρα Αττικής και ανέβηκαν στην ομάδα "Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα" που υπάρχει στο facebook.