Τι τύπος SUV είσαι; Ford Puma ή Ford Kuga;

Βάζεις την οδηγική εμπειρία και την τεχνολογία σε προτεραιότητα, θέλεις όμως και υψηλή απόδοση, μεγάλους χώρους και όλες τις σύγχρονες ανέσεις από το SUV σου. Η γκάμα της Ford τα προσφέρει όλα αυτά, σε δύο διαφορετικές εκδοχές για να διαλέξεις. Εσύ, τι τύπος είσαι; Puma ή Kuga;

  • -
  • -

Οι περισσότεροι θέλουμε το επόμενό μας αυτοκίνητο να είναι SUV. Είτε επειδή έχουμε ήδη μοντέλο αυτής της κατηγορίας και έχουμε διαπιστώσει τις αρετές του, είτε επειδή τα βλέπουμε στο δρόμο δίπλα μας και μας αρέσει η ψηλή θέση οδήγησης, ο δυναμικός τους χαρακτήρας, η πρακτικότητα της καμπίνας και η δυνατότητα να πάνε παραπέρα από την άσφαλτο. Οι λάτρεις της οδήγησης είναι δεδομένο πως θα ρίξουν μια ματιά στα δύο ολοκληρωμένα από κάθε άποψη SUV της Ford, της μάρκας που παραδοσιακά φροντίζει τα δυναμικά χαρακτηριστικά των μοντέλων της. Το δίλημμα σε αυτή την περίπτωση είναι μεγάλο: Puma ή Kuga;

Σε κάθε περίπτωση, τα οφέλη που αποκομίζεις είναι σημαντικά: Όφελος test-drive, προνομιακή χρηματοδότηση Ford Finance 12-60 μήνες με επιτόκιο 0,99% (πλέον εισφοράς 0,6%), μηδενικά τέλη κυκλοφορίας σε αρκετές δημοφιλείς εκδόσεις και των δύο μοντέλων και επιπλέον όφελος 300 € για Online Κράτηση στο ford.gr. Τι μένει; Να καταλήξεις στο τι τύπος SUV είσαι.

 

Αν για παράδειγμα δίνεις μεγάλη έμφαση στην ευελιξία στο αστικό περιβάλλον, αλλά και στην ακόμη πιο σπορ συμπεριφορά που δίνει ένα κόμπακτ διαστάσεων SUV σε σφιχτές, στριφτερές διαδρομές, τότε το Ford Puma είναι η απάντηση. Με σπορ εμφάνιση και αίσθηση στην οδήγηση, δυνατές επιδόσεις αλλά και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, το Puma είναι γεμάτο πλεονεκτήματα. Ο πολυβραβευμένος 1.0 EcoBoost είναι διαθέσιμος με 125 ή 155 ίππους και ενισχύεται από ένα 48-volt υβριδικό σύστημα για να συνδυάσει την υψηλή απόδοση με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Στάνταρ σε κάθε περίπτωση είναι ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ ακόμη πιο άνετη οδήγηση χωρίς συμβιβασμούς στον σπορ χαρακτήρα χαρίζουν οι εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Για τους λάτρεις της πλούσιας ροπής που προσφέρουν από χαμηλά οι κινητήρες diesel, η γκάμα διαθέτει και τον ιδιαίτερα αποδοτικό 1.5 Ecoblue που αποδίδει 120 ίππους.

 

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση του Puma είναι πως οι συμπαγές εξωτερικές διαστάσεις δεν στερούν κάτι από την καμπίνα. Το Puma φιλοξενεί με άνεση πέντε ενήλικες και έχει κορυφαίο χώρο αποσκευών 456 λίτρων. Τη χρηστικότητα απογειώνουν έξυπνες λύσεις όπως το MegaBox, ένας ευέλικτος υποδαπέδιος χώρος 80 lt. Το νεανικό εσωτερικό έχει ένα άκρως hi-tech προφίλ χάρη στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, το infotainment SYNC3 με οθόνη 8’’ που φροντίζει για ενημέρωση, πλοήγηση, συνδεσιμότητα και ψυχαγωγία, καθώς και το ενσωματωμένο modem.

Φυσικά, όπως σε κάθε Ford, το “μπουκέτο” τεχνολογιών υποβοήθησης της οδήγησης Ford Co-Pilot360 είναι υπερπλήρες. Επίσης σημαντικό, είναι πως η απόκτηση του Puma είναι εύκολη χάρη στην προνομιακή χρηματοδότηση Ford Finance. Απλώς επιλέγεις τι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου: χαμηλό ετήσιο επιτόκιο 0,99% (πλέον εισφοράς 0,6%) ή χαμηλή μηνιαία δόση από μόλις 188,50 €/μήνα;

 

 

Αν πάλι εκτός από τη παροιμιώδη δυναμική συμπεριφορά των Ford αναζητάς την ποιότητα κύλισης και τους μεγαλύτερους χώρους που προσφέρει ένα C SUV, με το νέο Ford Kuga θα τα απολαύσεις στο μέγιστο βαθμό. Η εξαιρετική ανάρτηση που συνδυάζει κορυφαία άνεση και συναρπαστική οδική συμπεριφορά, η απαράμιλλη ευρυχωρία και η υψηλού επιπέδου πρακτικότητα, με συρόμενο πίσω κάθισμα και τεράστιο χώρο αποσκευών 645 lt, σου επιτρέπουν να φτάσεις στον προορισμό σου ατσαλάκωτος, έχοντας ευχαριστηθεί οδήγηση και έχοντας όλη την παρέα σου και ό,τι χρειάζεται να πάρεις μαζί σου.

 

Το Ford Kuga έχει τη μαγική ικανότητα να προσαρμόζεται στο επιθυμητό στυλ οδήγησης, με τα 4 οδηγικά προφίλ του Drive Mode: Normal, Sport, Eco και Slippery. Και αν είσαι λάτρης της περιπέτειας, μπορείς να επιλέξεις μια από τις τετρακίνητες εκδόσεις με το σύστημα Ford Intelligent All-Wheel Drive. Σε κάθε σου διαδρομή βέβαια, απολαμβάνεις και την ασφάλεια που εξασφαλίζει η υπερπλούσια παλέτα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού που μεταξύ πολλών άλλων περιλαμβάνει το Intersection Assist 1.0, που ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα εάν ανιχνευτεί κίνδυνος επικείμενης σύγκρουσης σε μία διασταύρωση, καθώς και το Pedestrian & Cyclist Detection που προειδοποιεί για πεζούς και δικυκλιστές που ετοιμάζονται να βγουν στο δρόμο μπροστά από το όχημα.

 

Τι μένει; Να επιλέξεις τον ιδανικό κινητήρα από την ευρεία γκάμα του Kuga, η οποία προσφέρει τα περισσότερα εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της Ford. Εκτός από τους αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης EcoBoost και diesel EcoBlue, υπάρχουν ακόμη επιλογές Hybrid, Plug-In Hybrid και mild Hybrid που βελτιώνουν περεταίρω και κατά περίπτωση την οικονομία καυσίμου, αλλά και τις επιδόσεις. Και με την προνομιακή χρηματοδότηση Ford Finance, μπορείς να αποκτήσεις αυτό που προτιμάς με ετήσιο επιτόκιο από 0,99% (πλέον εισφοράς 0,6%) ή με χαμηλή μηνιαία δόση από μόλις 238,50 €/μήνα.

Μπορείς μάλιστα να αναβαθμίσεις το επίπεδο εξοπλισμού με πολύ μικρό κόστος, από μόλις 35 €/μήνα! Για παράδειγμα, αξίζει από το Kuga Titanium 1.5 Ecoboost 150PS που έχει μηνιαία δόση 278 € να προτιμήσεις το ST-Line 1.5 Ecoboost 150PS με μηνιαία δόση 313 €. Μπορείς να δεις περισσότερες πληροφορίες και παραδείγματα χρηματοδότησης στο ford.gr.