Το νέο SsangΥong Tivoli στο μικροσκόπιο

Ξεψαχνίζουμε από κοντά το ολοκαίνουργιο μικρό SUV της SsangΥong που μόλις έφτασε στην ελληνική αγορά και μοιραζόμαστε μαζί σας όλα τα μυστικά του

  • -
  • -

Το Tivoli είναι κάτι σα Θείο Δώρο για τη SsangΥong, συντονισμένο ιδανικά στην ελληνική πραγματικότητα. Είναι ένα κόμπακτ, κορεάτικο SUV, κατά περίπτωση με τετρακίνητες ικανότητες. Με ενδιαφέρουσα προσέγγιση που σπάει αποφασιστικά τα σχεδιαστικά καλούπια της εταιρείας και μήκος 4,2 m, πλάτος 1,8 m και ύψος 1,59 (1,6 με ράγες οροφής), το Tivoli είναι ένα σχήμα που δεν περνάει απαρατήρητο.

 

Η σωστή γκάμα
Το νέο Tivoli έχει στη γκάμα του δύο κινητήρες, έναν βενζίνης κι έναν πετρελαίου, αμφότερους 1,6 λίτρων. Ο πρώτος αποδίδει 128 ίππους και 160 Nm, συνεργάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά. Ο diesel θα ξεκινήσει να διατίθεται από τα τέλη Ιούλιου και προς το παρόν ξέρουμε μόνο ότι αποδίδει 115 ίππους. Όσο αφορά τις επιδόσεις, η SsangΥong ανακοινώνει για το βενζινοκίνητο Tivoli των 1.270 kg τελική ταχύτητα 170 km/h, μέση κατανάλωση καυσίμου 6,6 lt/100 km και εκπομπές CO2 154 g/km. Ενδιαφέρον έχει και η αυτόματη έκδοση που έχει ένα πολύ εξελιγμένο 6άρι κιβώτιο της Aisin, το οποίο δίνει πολύ μεγαλύτερη άνεση με μικρή επιβάρυνση σε επιδόσεις, καύσιμο και τέλη κυκλοφορίας. Η μέση κατανάλωση είναι στα 7,2 lt/100 km, οι εκπομπές CO2 στα 167 g/km και η τελική στα 160 km/h. Για τους λάτρεις της περιπέτειας, η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος φτάνει στα 167 mm, ενώ οι γωνίες προσέγγισης /ράμπας /αναχώρησης φτάνουν τις 20,5 /17 /28 μοίρες αντίστοιχα.

 

Μοντέρνο και πρακτικό

Η καμπίνα είναι επίσης ενδιαφέρουσα σε σχεδίαση, με ριπές hi-tech αέρα και πολύ περισσότερα από τα απαραίτητα σε εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Πέρα από την εικόνα όμως, υπάρχουν και πιο χειροπιαστά πράγματα που κάνουν την παραμονή σου στην καμπίνα του Tivoli ευχάριστη. Αν και δεν υπάρχει τηλεσκοπική ρύθμιση στο τιμόνι ο οδηγός θα βολευτεί καλά, όπως άλλωστε και οι επιβάτες. Κι εάν για το συνοδηγό αυτό λίγο-πολύ το περιμένεις, στο πίσω κάθισμα κρύβεται μια ευχάριστη έκπληξη από το μεταξόνιο των 2,6 m. Δύο ενήλικοι θα χωρέσουν χωρίς κανένα πρόβλημα από το χώρο που αντιστοιχεί στο κεφάλι και τα πόδια τους. Παραπάνω από επαρκές είναι και το πορτμπαγκάζ που χωράει 423 λίτρα. Έχει μια πολύ πρακτική εταζέρα «ρολό», αλλά και την υποσημείωση ότι από κάτω του βρίσκεται κιτ επισκευής ελαστικού και όχι ρεζέρβα (σε όλες τις εκδόσεις).

 

Ευχάριστα νέα

Ωστόσο, το καλύτερο νέο σχετικά με το Tivoli δεν είναι άλλο από τη σχέση τιμής/αξίας. Ξεκινώντας από τα 15.120 ευρώ για το βασικό Base και φτάνοντας μέχρι τα 20.470 ευρώ για του κορυφαίου DLX με τη διχρωμία (2TONE), όλες οι εκδόσεις έχουν άριστη σχέση τιμής/εξοπλισμού. Για τον αναλυτικό εξοπλισμό της κάθε έκδοσης μπορείτε να δείτε το σχετικό αρχείο, ενώ προσθέστε στην εξίσωση πως κάθε Tivoli συνοδεύεται από 5ετή πλήρη κάλυψη σε εγγύηση (ή 100.000 km), οδική βοήθεια και δωρεάν service. Έτσι, δε μιλάμε μόνο για οικονομία σε αγορά, αλλά και σε χρήση που είναι και το σημαντικότερο.

ΦΩΤΟ: ΕΥΗ ΠΕΡΡΑΚΗ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...