Volkswagen ID. Life: Το προσιτό ηλεκτρικό πόλης!

Η Volkswagen αποκάλυψε σε πρωτότυπη μορφή το μοντέλο που θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας των ηλεκτρικών μοντέλων της.

  • -
  • -

H Volkswagen μας προετοίμασε στην έκθεση Μονάχου για το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας της και θα είναι το πλέον προσιτό της σειράς ID. Μέχρι τότε, συγκριμένα το 2025 όταν και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα η έκδοση παραγωγής, η γερμανική εταιρεία μας προσέφερε μία πρόγευση με το πρωτότυπο ID. Life Concept.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως σε σχέση με τα ID.3 και ID.4, το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης θα μεταφέρει την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα στο δρόμο από τους εμπρός, και όχι τους πίσω τροχούς. Θα βασίζεται σε μία μικρότερη σε μέγεθος εκδοχή της γνωστής πλατφόρμας MEB, ενώ η ισχύς του ηλεκτρικού συστήματος θα αγγίζει τους 231 ίππους και τα 290 Nm ροπής! Αυτά τα νούμερα θα του επιτρέπουν να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 6,9 sec, ενώ η τελική του ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 km/h.



Η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 57 kWh και θα του χαρίζει περισσότερα από 400 km αυτονομίας. Θα υποστηρίζει φόρτιση σε ταχυφορτιστή DC, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί κανείς να «κερδίσει» 163 χιλιόμετρα αυτονομίας μέσα σε μόλις δέκα λεπτά. Σχεδιαστικά, αν και λογικά το πρωτότυπο θα απέχει από το μοντέλο που θα δούμε στη γραμμή παραγωγής, διαθέτει crossover χαρακτηριστικά, ακολουθώντας την τάση της εποχής. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει απόσταση από το έδαφος που αγγίζει τα 190 mm, την ώρα που έχει 26 και 37 μοίρες γωνίες προσέγγισης και αποφυγής, αντίστοιχα.



Το μεταξόνιο του ID. Life είναι 2.650 mm και παρόλο το μήκος των 4.091 mm, θα προσφέρει άπλετους χώρους στο εσωτερικό του. Παράλληλα, αυτός των αποσκευών θα είναι 225 lt, αλλά με επιπλέον 108 lt στο κάτω πάτωμα του πορτ μπαγκάζ, όταν μάλιστα θα υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης επιπλέον 68 ltστο εμπρός μέρος.

Το μικρό ID θα βγει στην παραγωγή το 2025. Όσον αφορά το κόστος κτήσης, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως η βασική έκδοση στη Γερμανία θα ξεκινάει από τα 20.000 ευρώ και θα καταλήγει έως και τα 25.000 ευρώ για την κορυφαία έκδοση της σειράς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...