1965-2010: 45 Χρόνια Ford Transit

Η παραγωγή του ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια

  • -
  • -

Το Ford Transit είναι ίσως το πιο πετυχημένο επαγγελματικό αυτοκίνητο. Τον Αύγουστο του 2010 κλείνει 45 χρόνια επιτυχημένης καριέρας, έχοντας ξεπεράσει σε παραγωγή τα 6 εκατομμύρα μονάδες.

Το 1965 που πρωτοπαρουσιάστηκε στην αγορά ήταν η χρονιά του τηλεοπτικού ντεμπούτου των Τομ & Τζέρρυ, αλλά και της εφεύρεσης του μίνι. Τότε, η φτηνότερη έκδοση –ένα βαν με κοντό μεταξόνιο και ωφέλιμο φορτίο 610 kg- κόστιζε 650 ευρώ. Από τις 78 εκδόσεις του 1965 έχει πλέον ξεπεράσει τις 600, εξασφαλίζοντας πως κάθε επαγγελματίας θα βρει αυτό που έχει ανάγκη.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει παίξει αμέτρητους ρόλους: του κουβαλητή, του παρατηρητή άγριων ζώων στο Woburn Abbey Safari Park, της υποστήριξης αγωνιστικών ομάδων όπως της ομάδας του περιοδικού Penthouse, του κυνηγού του απόλυτου χρόνου σε πίστες όπως το Silverstone και το Nurburgring, του κασκαντέρ που πετάει πάνω από 15 αυτοκίνητα για φιλανθρωπικό σκοπό κ.α.

Δείτε στο παρακάτω video μια ιστορική αναδρομή καθώς και την προσπάθεια της εκπομπής Top Gear να πετύχει χρόνο λιγότερο από 10 λεπτά στο Nurburgring!